Dezlegare la pește. Ce poți să mănânci în duminica de Florii

porții de pește
Citește mai multe articole despre

În duminica Floriilor e dezlegare la pește, asta înseamnă că, chiar dacă e perioadă de post, ai voie să mănânci preparate din pește. Ca să-ți fie mai ușor să decizi ce să gătești, ți-am pregătit cinci rețete din cinci feluri diferite de pește.

În duminica Floriilor, ortodocșii mănâncă pește. Și cei care au ținut post până acum, și cei care nu au postit. E un fel de pretext de care ne folosim ca să gătim pește, deși ar trebui să nu avem nevoie de pretexte pentru asta, pentru că peștele e printre alimentele cele mai sănătoase și ar trebui să se afle mai des pe mesele noastre.

Dacă îți e greu să decizi ce să gătești când e dezlegare la pește, ți-am pregătit mai multe rețete, din pești diferiți, ca să alegi ce îți place mai mult.

5 rețete de încercat când e dezlegare la pește

1. Scrumbie la grătar cu mujdei și mămăliguță

Acum că a venit primăvara, fanii peștelui se pot bucura de scrumbie! Este unul dintre cei mai sănătoși pești de pe piață, având o concentrație foarte mare de acizi grași Omega 3 și 6. Nouă ne place să îl gătim la grătar. Scrumbia e extrem de gustoasă, iar acest preparat e simplu de făcut. Plus că e servit tradițional, cu mujdei și mămăligă.

2. File de șalău pe pat de legume

Aroma șalăului se îmbină foarte frumos cu cea a legumelor, formând un preparat echilibrat și foarte nutritiv. Are zucchini, ardei roșu și cartofi. Dacă vrei să-i dai un plus de savoare, servește-l neapărat cu salsa de pătrunjel!

3. Păstrăv la cuptor

Întotdeauna e o idee bună să combini pește cu legume, mai ales dacă te preocupă alimentația sănătoasă. Gătește păstrăvul la cuptor, stropit cu puțin vin alb. Cât despre legume, sunt mai gustoase dacă le tragi puțin în tigaie, cu doar un strop de ulei de măsline. Dacă nu găsești mazăre mange-tout, poți să o înlocuiești cu păstăi de fasole.

4. Doradă umplută

În loc să gătești separat peștele și garnitura, gătește garnitura în pește! Trebuie doar să călești puțin orezul și ciupercile înainte de a umple dorada. Dorada umplută nu este coaptă oricum, ci înfășurată în hârtie de copt, pentru a nu pierde niciun strop de aromă.

5. Ciorbă de crap

Cui îi place ciorba de pește mâna sus! Această ciorbă de crap are tot ce-i trebuie, de la legume la ardei iute, suc de lămâie și mult pătrunjel. Vrei să fie mai acră? Gust-o înainte de a opri focul și mai pune-i suc de lămâie, să fie cum îți place ție.

Dacă ești în căutare de alte idei de preparate cu pește, care să nu fie neapărat pentru ziua când e dezlegare la pește, adică au și ingrediente care nu sunt de post, poți accesa secțiunea noastră de rețete cu pește și fructe de mare.

 

 

Sunt Raluca și nu suport puful de pe piersici. De aceea, de fiecare dată când mănânc o piersică, o decojesc. Blasfemie? Poate. Dar sunt de părere că trebuie să faci tot ce-ți stă în putință ca să te simți bine. Iar asta include și mâncarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *