Ingrediente necesare pentru budincă cu portocale și fistic
350 ml lapte
250 grame smântână
1 linguriță cardamom
2 lingurițe coajă de portocală rasă
1 păstaie de vanilie
8 ouă
300 grame zahăr
12 felii pâine
80 grame unt
50 grame stafide
50 grame fistic
3 portocale, feliate
dulceață de portocale (opțional)
Cum să gătești budincă cu portocale și fistic
- Toarnă laptele și smântâna într-o cratiță încălzită la foc mediu. Adaugă coaja de portocală și vanilia. Amestecă și dă cratiță în fiert.
- Lasă să se răcească.
- Mixează ouăle cu zahărul într-un bol mare.
- Trece amestecul de lapte printr-o sită și toarnă-l peste ouă.
- Întinde untul peste feliile de pâine.
- Ia o tavă de cuptor de aproximativ 30 x 22 cm și așază un strat de pâine. Peste pâine, formează un strat de stafide, fistic și felii de portocală.
- Repetă straturile până când ai terminat ingredientele.
- Toarnă deasupra amestecul de lapte și ouă.
- Dă tava la cuptor pentru 40 de minute la 160 de grade Celsius.
- La sfârșit, poți servi preparatul cu puțină dulceață de portocale pe deasupra