Budincă cu portocale și fistic
Un preparat special, destinat acelora dintre voi care apreciază preparatele pline de arome exotice. Veți simți gustând această budincă aroma specială a cardamomului, dulceața vaniliei și savoarea fisticului. Toate într-un preparat crocant la exterior, dar cremos înăuntru, care vă va da musafirii pe spate. Nu vă sfiiți, ci încercați!
Ingrediente necesare pentru budincă cu portocale și fistic
350 ml lapte
250 grame smântână
1 linguriță cardamom
2 lingurițe coajă de portocală rasă
1 păstaie de vanilie
8 ouă
300 grame zahăr
12 felii pâine
80 grame unt
50 grame stafide
50 grame fistic
3 portocale, feliate
dulceață de portocale (opțional)
Cum să prepari budincă cu portocale și fistic
- Toarnă laptele și smântâna într-o cratiță încălzită la foc mediu. Adaugă coaja de portocală și vanilia. Amestecă și dă cratiță în fiert.
- Lasă să se răcească.
- Mixează ouăle cu zahărul într-un bol mare.
- Trece amestecul de lapte printr-o sită și toarnă-l peste ouă.
- Întinde untul peste feliile de pâine.
- Ia o tavă de cuptor de aproximativ 30 x 22 cm și așază un strat de pâine. Peste pâine, formează un strat de stafide, fistic și felii de portocală.
- Repetă straturile până când ai terminat ingredientele.
- Toarnă deasupra amestecul de lapte și ouă.
- Dă tava la cuptor pentru 40 de minute la 160 de grade Celsius.
- La sfârșit, poți servi preparatul cu puțină dulceață de portocale pe deasupra