Ingrediente necesare pentru budincă de orez cu căpșuni și rubarbă
6 căpșuni, înjumătățite
6 linguri zahăr
4 linguri vin roșu
1 tulpină rubarbă
2 căni lapte
sare
nucșoară
3 lingurițe unt
150 g orez
apă
1 linguriță extract de vanilie
100 g mascarpone
Cum să gătești budincă de orez cu căpșuni și rubarbă
- Amestecă într-un castron căpșunile cu 2 linguri de zahăr și pune-le deoparte.
- Adaugă într-o oală mai mică vinul și 2 linguri de zahăr la foc mic. Amestecă și ține pe foc până se topește zahărul.
- Adaugă rubarba și gătește 3-5 minute.
- Toarnă laptele în altă oală la foc mic și adaugă zahărul rămas. Asezonează cu sare și nucșoară.
- Fierbe 3-4 minute, amestecând încontinuu.
- Topește untul într-o altă oală la foc mic, adaugă orezul și amestecă bine.
- Adaugă o jumătate de cană de apă, amestecă și fierbe 15 minute.
- Adaugă laptele îndulcit și dă în clocot.
- Completează cu esența de vanilie și brânza mascarpone. Mai gătește până se îngroașă amestecul.
- Servește orezul calduț, cu sos de rubarbă și căpșuni cu zahăr deasupra.