Budincă de orez cu căpșuni și rubarbă

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 2 porții

Nu ai poftă de niște orez cu lapte? Doar că nu-l vom face simplu, ci îl vom servi cu căpșuni cu zahăr și, mai ales, cu un sos special, făcut cu rubarbă și vin roșu. Punem pariu că nu ai mai încercat până acum.

Ingrediente necesare pentru budincă de orez cu căpșuni și rubarbă

6 căpșuni, înjumătățite
6 linguri zahăr
4 linguri vin roșu
1 tulpină rubarbă
2 căni lapte
sare
nucșoară
3 lingurițe unt
150 g orez
apă
1 linguriță extract de vanilie
100 g mascarpone

Cum să prepari budincă de orez cu căpșuni și rubarbă

  1. Amestecă într-un castron căpșunile cu 2 linguri de zahăr și pune-le deoparte.
  2. Adaugă într-o oală mai mică vinul și 2 linguri de zahăr la foc mic. Amestecă și ține pe foc până se topește zahărul.
  3. Adaugă rubarba și gătește 3-5 minute.
  4. Toarnă laptele în altă oală la foc mic și adaugă zahărul rămas. Asezonează cu sare și nucșoară.
  5. Fierbe 3-4 minute, amestecând încontinuu.
  6. Topește untul într-o altă oală la foc mic, adaugă orezul și amestecă bine.
  7. Adaugă o jumătate de cană de apă, amestecă și fierbe 15 minute.
  8. Adaugă laptele îndulcit și dă în clocot.
  9. Completează cu esența de vanilie și brânza mascarpone. Mai gătește până se îngroașă amestecul.
  10. Servește orezul calduț, cu sos de rubarbă și căpșuni cu zahăr deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *