Burger din conopidă cu avocado și ou ochi

  • Dificultate: Mică
  • 15 minute
  • O porție

Uite ce-ți propunem pentru mâine dimineață. Rade un pic de conopidă, amestec-o cu un ou și prăjește compoziția aceasta într-o tigaie cu ajutorul unei forme de metal pentru prăjituri rotunde mai mari. Pasează repede un avocado și pune-i și un pic de suc de lime. Fă un ou ochi și servește toate astea împreună ca pe un burger. Mai mult de 15 minute nu ar trebui să-ți ia. Sau 20 dacă încă nu te-ai trezit bine.

Ingrediente necesare pentru burger din conopidă cu avocado și ou ochi

¼ conopidă, rasă
2 ouă
sare de mare
piper
ulei de măsline
1 avocado, curățat
sare
piper
suc de lime

Cum să gătești burger din conopidă cu avocado și ou ochi

  1. Pune conopida rasă într-un castron și amestec-o cu un ou, asezonând cu sare de mare și piper.
  2. Încinge un pic de ulei de măsline într-o tigaie și așază înauntru o formă din metal pentru prăjiturele rotunde cam de mărimea unei chiftele pentru burgeri (aproximativ 10 cm diametru).
  3. Umple forma cu compoziție și prăjește-o pe o parte.
  4. Înlătură forma (compoziția ar trebui să-și păstreze forma acum) și prăjește “chifteaua” și pe cealaltă parte.
  5. Pune pulpa de avocado într-un castron, asezonează cu sare și piper, stropește cu suc lime și pasează.
  6. Prăjește la tigaie oul rămas, cu un pic de ulei de măsline. Pentru a-l păstra la o mărime potrivită cu cea a “chiftelei” de conopidă, poți să așezi peste ou un castronaș cu gura în jos. Diametru său trebuie să fie și el în jur de 10 cm.
  7. Unge “chifteaua” de conopidă cu cremă de avocado și așază deasupra oul prăjit.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *