Burger din conopidă cu avocado și ou ochi
Uite ce-ți propunem pentru mâine dimineață. Rade un pic de conopidă, amestec-o cu un ou și prăjește compoziția aceasta într-o tigaie cu ajutorul unei forme de metal pentru prăjituri rotunde mai mari. Pasează repede un avocado și pune-i și un pic de suc de lime. Fă un ou ochi și servește toate astea împreună ca pe un burger. Mai mult de 15 minute nu ar trebui să-ți ia. Sau 20 dacă încă nu te-ai trezit bine.
Ingrediente necesare pentru burger din conopidă cu avocado și ou ochi
¼ conopidă, rasă
2 ouă
sare de mare
piper
ulei de măsline
1 avocado, curățat
sare
piper
suc de lime
Cum să prepari burger din conopidă cu avocado și ou ochi
- Pune conopida rasă într-un castron și amestec-o cu un ou, asezonând cu sare de mare și piper.
- Încinge un pic de ulei de măsline într-o tigaie și așază înauntru o formă din metal pentru prăjiturele rotunde cam de mărimea unei chiftele pentru burgeri (aproximativ 10 cm diametru).
- Umple forma cu compoziție și prăjește-o pe o parte.
- Înlătură forma (compoziția ar trebui să-și păstreze forma acum) și prăjește “chifteaua” și pe cealaltă parte.
- Pune pulpa de avocado într-un castron, asezonează cu sare și piper, stropește cu suc lime și pasează.
- Prăjește la tigaie oul rămas, cu un pic de ulei de măsline. Pentru a-l păstra la o mărime potrivită cu cea a “chiftelei” de conopidă, poți să așezi peste ou un castronaș cu gura în jos. Diametru său trebuie să fie și el în jur de 10 cm.
- Unge “chifteaua” de conopidă cu cremă de avocado și așază deasupra oul prăjit.