Musaca vegetariană

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 4 porții

Suntem ferm convinși că vă place musacaua, iar pentru aceia dintre voi care țin o dietă vegetariană (sau țin post), am venit cu această rețetă. Am păstrat straturile de cartofi, dar am înlocuit stratul de carne cu unul din legume. Am adăugat vânătă, ardei gras și ceapă, dar puteți alege orice altă combinație de legume care vă face cu ochiul.

Ingrediente necesare pentru musaca vegetariană

3 linguri ulei

4 cartofi, rondele

1 ceapă, tocată

1 vânătă, cubulețe

1 ardei gras, tocat

4 roșii

sare

piper

100 ml vin alb

2 linguri pesmet

1 lingură unt

 

Cum să gătești musaca vegetariană

  1. Încinge 1-2 linguri de ulei într-o tigaie la foc mediu.
  2. Adaugă rondelele de cartofi și prăjește-le până când devin aurii pe ambele părți.
  3. Încinge uleiul rămas într-o tigaie la foc mediu.
  4. Adaugă treptat ceapa, vânăta, 2 roșii tocate, amestecând între timp. Asezonează cu sare și piper.
  5. Toarnă vinul alb și adaugă pesmetul. Amestecă timp de 2 minute și ia legumele de pe foc.
  6. Unge un vas termorezistent cu unt. Taie roșiile rămase în felii subțiri.
  7. Așază 1/2 cartofi ca un prim strat în tavă. Adaugă amestecul de legume ca al 2-lea strat, apoi restul de cartofi, iar la final feliile de roșii.
  8. Adaugă puțină sare, piper și toarnă încă puțin ulei dacă mai e nevoie.
  9. Dă vasul la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *