Ingrediente necesare pentru musaca vegetariană
3 linguri ulei
4 cartofi, rondele
1 ceapă, tocată
1 vânătă, cubulețe
1 ardei gras, tocat
4 roșii
sare
piper
100 ml vin alb
2 linguri pesmet
1 lingură unt
Cum să gătești musaca vegetariană
- Încinge 1-2 linguri de ulei într-o tigaie la foc mediu.
- Adaugă rondelele de cartofi și prăjește-le până când devin aurii pe ambele părți.
- Încinge uleiul rămas într-o tigaie la foc mediu.
- Adaugă treptat ceapa, vânăta, 2 roșii tocate, amestecând între timp. Asezonează cu sare și piper.
- Toarnă vinul alb și adaugă pesmetul. Amestecă timp de 2 minute și ia legumele de pe foc.
- Unge un vas termorezistent cu unt. Taie roșiile rămase în felii subțiri.
- Așază 1/2 cartofi ca un prim strat în tavă. Adaugă amestecul de legume ca al 2-lea strat, apoi restul de cartofi, iar la final feliile de roșii.
- Adaugă puțină sare, piper și toarnă încă puțin ulei dacă mai e nevoie.
- Dă vasul la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade Celsius.