Ceafă de porc condimentată la grătar

  • Dificultate: Medie
  • 25 de minute
  • 2 porții

Ceafa de porc este un preparat pe care îl cunoaștem cu toții destul de bine. Și e ușor de înțeles de ce. Ceafa este probabil cea mai gustoasă parte a cărnii de porc, având o compoziție ideală de grăsime și carne. Am gătit-o pe grătar, dar nu înainte de a o condimenta bine cu paprika, usturoi și chimion.

Ingrediente necesare pentru ceafă de porc condimentată la grătar

sare

piper

1 linguriță usturoi pudră

1 linguriță chimion pudră

1 linguriță paprika

400 grame ceafă de porc, 2 bucăți

1 lingură ulei de măsline

 

Cum să gătești ceafă de porc condimentată la grătar

  1. Amestecă într-un bol sarea, piperul, usturoiul pudră, chimionul și paprika.
  2. Dă carnea pe ambele părți cu mixul de condimente.
  3. Încinge grătarul la foc mediu spre mare și așază fripturile. Toarnă un strop de ulei de măsline și gătește ceafa pe ambele părți, timp de 10 minute.
  4. Taie ceafa în fâșii subțiri și servește-o cu garnitura preferată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *