Salată de fasole și mazăre păstăi
Ne-am gândit să facem o salată „cu totul și cu totul” din fasole, mă rog, și cu ceva mazăre păstăi, care e tot pe-acolo. Zis și făcut. Am mai adăugat fasole galbenă și verde păstăi și am mai pus și fasole roșie la conservă. Astfel, în 15 minute ne-am ales cu o mândrețe de salată vegetariană, care poate fi servită și ca garnitură pentru o cărniță.
Ingrediente necesare pentru salată de fasole și mazăre păstăi
100 g mazăre păstăi, tocată
100 g fasole galbenă congelată, tocată
1 lingură ulei de măsline
1 lingură oțet
1 linguriță zahăr
piper
sare
100 g fasole verde la conservă
1 ceapă, tocată
100 g fasole roșie la conservă
Cum să prepari salată de fasole și mazăre păstăi
- Într-o oală cu apă, fierbe mazărea păstăi și fasolea galbenă timp de 5 minute.
- Amestecă într-un castronaș sau într-un pahar, uleiul de măsline, oțetul, zahărul și piper și sare după gust.
- Adaugă mazărea și fasolea fierte într-un castron, completează cu fasolea verde la conservă, ceapa și fasolea roșie, toarnă deasupra dressingul și amestecă.