Ceapă roșie umplută cu orez

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 2 porții

Iată un delicios fel principal fără carne, dar care poate fi folosit și ca garnitură de către „carnivori”. Este vorba despre cepe roșii coapte și umplute cu o bunătate de compoziție pe bază de orez brun și parmezan, upgradată cu tot felul de bunătăți aromatice (vezi lista).

Ingrediente necesare pentru ceapă roșie umplută cu orez

4 cepe roșii
oțet balsamic
ulei de măsline extra virgin
2 linguri unt fără sare
1 ceapă albă, mărunțită
100-150 grame orez brun
1 cană supă de pui
1/2 cană parmezan, ras
2 cepe verzi, tocate
cimbru proaspăt
rozmarin proaspăt
2-3 lingurițe muguri de pin
1 lingură merișoare uscate
sare

Ceapă roșie umplută cu orez - mod de preparare

  1. Așază cepele roșii într-un vas de copt, unge-le cu oțet balsamic și stropește-le cu ulei de măsline.
  2. Bagă-le la cuptor 20 minute la 180˚C.
  3. Călește ceapa mărunțită în untul fără sare.
  4. Adaugă orezul și amestecă. Toarnă supa de pui, amestecă, apoi fierbe 25 minute.
  5. Amestecă parmezanul și ceapa verde, asezonează cu cimbru, rozmarin, muguri de pin și merișoare uscate. Pune și un pic de sare și amestecă tot.
  6. Taie partea superioară a cepelor coapte și extrage foițele din interior, lăsând cam 2-3 în exterior. Umple-le cu compoziția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *