Ingrediente necesare pentru ceapă roșie umplută cu orez
4 cepe roșii
oțet balsamic
ulei de măsline extra virgin
2 linguri unt fără sare
1 ceapă albă, mărunțită
100-150 grame orez brun
1 cană supă de pui
½ cană parmezan, ras
2 cepe verzi, tocate
cimbru proaspăt
rozmarin proaspăt
2-3 lingurițe muguri de pin
1 lingură merișoare uscate
sare
Cum să prepari ceapă roșie umplută cu orez
- Așază cepele roșii într-un vas de copt, unge-le cu oțet balsamic și stropește-le cu ulei de măsline.
- Bagă-le la cuptor 20 minute la 180˚C.
- Călește ceapa mărunțită în untul fără sare.
- Adaugă orezul și amestecă. Toarnă supa de pui, amestecă, apoi fierbe 25 minute.
- Amestecă parmezanul și ceapa verde, asezonează cu cimbru, rozmarin, muguri de pin și merișoare uscate. Pune și un pic de sare și amestecă tot.
- Taie partea superioară a cepelor coapte și extrage foițele din interior, lăsând cam 2-3 în exterior. Umple-le cu compoziția.