Chec cu măr și zucchini
Am pregătit acest chec în mai puțin de o oră, astfel că dacă sunteți în căutarea unui aperitiv care să nu dureze foarte mult, îl puteți alege fără probleme. Este ideal a fi servit la micul-dejun, sau de ce nu, ca o gustare în miezul zilei. Merge foarte bine alături de o cană de ceai sau cafea.
Ingrediente necesare pentru chec cu măr și zucchini
2 ouă
1 măr mare, dat pe răzătoare
2 lingurițe ulei de măsline
1 lingură sirop de arțar
2 linguri ulei de cocos
150 grame făină
1 linguriță scorțișoară
sare
1 linguriță zahăr
1 linguriță praf de copt
1 dovlecel, dat pe răzătoare
100 grame nucă măcinată
50 grame nuci întregi
Cum să prepari chec cu măr și zucchini
- Bate ouăle într-un bol mare. Adaugă mărul ras și uleiul de măsline.
- Amestecă cu un tel și adaugă treptat uleiul de cocos. Omogenizează și lasă preparatul deoparte.
- Amestecă făina și praful de copt într-un bol separat, apoi adaugă scorțișoara, sarea și zahărul.
- Adaugă compoziția de ou și omogenizează.
- Adaugă dovlecelul și trei sferturi din nuca măcinată. Amestecă cu o spatulă și omogenizează.
- Adaugă aluatul într-o tavă de chec și presară nuca rămasă.
- Rupe nuca întreagă în bucățele mici și dă checul la cuptor pentru 50 de minute, la 165 de grade Celsius.