Chec fără gluten cu banane și ciocolată

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 10 minute
  • 6 porții

Iată o versiune a celebrei „banana bread” americane, fără gluten și, prin urmare, potrivită unei diete cum este cea Paleo. Am înlocuit făina normală cu făină de cocos și un pic din cea de arorut (amidon extras dintr-o plantă tropicală). Restul este, în mare, ciocolată, banane, miere și lapte de cocos. Te bagi?

Ingrediente necesare pentru chec fără gluten cu banane și ciocolată

100-130 grame făină de cocos
100-130 grame cacao
2 linguri făină de arorut
1 linguriță bicarbonat
sare de mare
3 banane
3 ouă
1/2 cană lapte de cocos
2 linguri miere
extract de vanilie
2/3 cană ciocolată neagră (chipsuri)

Cum să gătești chec fără gluten cu banane și ciocolată

  1. Amestecă împreună cacaoa cu făina de cocos.
  2. Mai adaugă făina de arorut și bicarbonatul, asezonează cu sare de mare și mai amestecă.
  3. Pasează bananele într-un castron și amestecă-le cu ouăle.
  4. Completează cu laptele de cocos, cu mierea și cu puțin extract de vanilie. Amestecă.
  5. Integrează și amestecul de făină de cocos și cacao, iar la sfârșit adaugă ciocolata chipsuri. Omogenizează.
  6. Transferă compoziția într-o formă pentru chec/cozonac, mai adaugă chipsuri deasupra, apoi bagă la cuptor 55 minute la 175˚C.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *