Ingrediente necesare pentru chec fără gluten cu banane și ciocolată
100-130 grame făină de cocos
100-130 grame cacao
2 linguri făină de arorut
1 linguriță bicarbonat
sare de mare
3 banane
3 ouă
1/2 cană lapte de cocos
2 linguri miere
extract de vanilie
2/3 cană ciocolată neagră (chipsuri)
Cum să prepari chec fără gluten cu banane și ciocolată
- Amestecă împreună cacaoa cu făina de cocos.
- Mai adaugă făina de arorut și bicarbonatul, asezonează cu sare de mare și mai amestecă.
- Pasează bananele într-un castron și amestecă-le cu ouăle.
- Completează cu laptele de cocos, cu mierea și cu puțin extract de vanilie. Amestecă.
- Integrează și amestecul de făină de cocos și cacao, iar la sfârșit adaugă ciocolata chipsuri. Omogenizează.
- Transferă compoziția într-o formă pentru chec/cozonac, mai adaugă chipsuri deasupra, apoi bagă la cuptor 55 minute la 175˚C.