Chiftele din carne de vită învelite în ceapă și bacon

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 4 porții

Să tot ții dieta Keto, ar spune împătimiții de carne. De exemplu, pentru chiftelele de față am folosit atât carne tocată de vită, condimentată și amestecată cu puțin ou, cât și bacon cu ceapă, cu care am învelit, de fapt, „chiftelele”. Nouă, cel puțin, ne-au lăsat gura apă. Bine nu pentru multă vreme, fiindcă le-am halit cât ai zice bacon.

Ingrediente necesare pentru chiftele din carne de vită învelite în ceapă și bacon

½ kg carne tocată de vită
2 ouă
1 cană parmezan bio, ras
1 cană cașcaval bio, ras
4 căței de usturoi, zdrobiți
piper
1 linguriță mix de condimente italiene
4 cepe mari, curățate
300 grame bacon fără nitriți, felii lungi (fâșii)

Cum să prepari chiftele din carne de vită învelite în ceapă și bacon

  1. Într-un castron, amestecă carnea tocată împreună cu ouăle, brânza rasă, usturoiul, condimentele italiene și cu piper după gust.
  2. Scoate interiorul cepelor și dă-l deoparte, păstrând numai foaia exterioară.
  3. Umple cepele cu carnea condimentată și înfășoară-le în feliile de bacon.
  4. Pune-le într-un vas de copt și lasă-le la cuptor 30 minute la 175ºC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *