Chifteluțe de pește
Pentru a avea parte de cele mai fragede chiftele, încercați o compoziție pe bază de carne de pește tocată. Amestecați cu pâine înmuiată pentru textură, cu ou și cu nelipsitele ceapă și usturoi, aromatizați și prăjiți. Nu-i așa că-s bune?
Ingrediente necesare pentru chifteluțe de pește
500 grame carne de pește, tocată
2 felii pâine, înmuiată
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 ceapă, rasă
1 ou
1 lingură pătrunjel, tocat
1 lingură mărar, tocat
cimbru
sare
piper
nucșoară
ulei vegetal
Cum să prepari chifteluțe de pește
- Amestecă peștele tocat împreună cu pâinea înmuiată, usturoiul, ceapa și oul într-un castron. Adaugă și pătrunjelul cu mărarul și condimentează cu cimbru, sare, piper și nucșoară. Omogenizează.
- Dă-ți cu un pic de făină pe mâini și formează din această compoziție chiftele aplatizate .
- Încinge uleiul într-o tigaie, apoi prăjește chiftelele cam 5 minute.
- Trece-le pe un prosop de hârtie ca să se absoarbă uleiul.
- Poți să le servești cu un sos de iaurt sau smântână.