Ciorbă de burtă

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 30 de minute
  • 9 porții

Ciorba de burtă este una din ciorbele preferate ale românilor, tratată la rang de specialitate. Astfel, era greu să o ratăm și să nu o gătim și noi. Durează ceva timp să se prepare, dar rețeta nu este deloc grea. Dacă cu mirosul și gustul de burtă vă obișnuiți mai greu, o puteți înlocui cu carne de pui sau ciuperci pleurotus, pentru o variantă vegetariană.

Ingrediente necesare pentru ciorbă de burtă

3 litri supă de vită

1 păstârnac, felii subțiri

4 morcovi

2 cepe

1 kg burtă de vită

5 gălbenușuri

250 grame smântână

4 căței usturoi, zdrobiți

sare

piper

 

Ciorbă de burtă - mod de preparare

  1. Umple o cratiță cu supa de vită.
  2. Dă în clocot și adaugă păstârnacul, morcovul și ceapa. Fierbe legumele timp de 25 de minute.
  3. Scoate legumele cu o spatulă.
  4. Adaugă burta și fierbe-o timp de 25 de minute.
  5. Amestecă separat gălbenușurile și smântâna.
  6. Adaugă usturoiul și jumătate de polonic de supă de burtă.
  7. Amestecă bine și toarnă compoziția în ciorbă, amestecând între timp.
  8. Asezonează supa cu sare și piper.
  9. Servește-o cu smântână și ardei iute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *