Ciorbă de burtă
Ciorba de burtă este una din ciorbele preferate ale românilor, tratată la rang de specialitate. Astfel, era greu să o ratăm și să nu o gătim și noi. Durează ceva timp să se prepare, dar rețeta nu este deloc grea. Dacă cu mirosul și gustul de burtă vă obișnuiți mai greu, o puteți înlocui cu carne de pui sau ciuperci pleurotus, pentru o variantă vegetariană.
Ingrediente necesare pentru ciorbă de burtă
3 litri supă de vită
1 păstârnac, felii subțiri
4 morcovi
2 cepe
1 kg burtă de vită
5 gălbenușuri
250 grame smântână
4 căței usturoi, zdrobiți
sare
piper
Cum să prepari ciorbă de burtă
- Umple o cratiță cu supa de vită.
- Dă în clocot și adaugă păstârnacul, morcovul și ceapa. Fierbe legumele timp de 25 de minute.
- Scoate legumele cu o spatulă.
- Adaugă burta și fierbe-o timp de 25 de minute.
- Amestecă separat gălbenușurile și smântâna.
- Adaugă usturoiul și jumătate de polonic de supă de burtă.
- Amestecă bine și toarnă compoziția în ciorbă, amestecând între timp.
- Asezonează supa cu sare și piper.
- Servește-o cu smântână și ardei iute.