Ciorbă de vită ardelenească

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 30 de minute
  • 8 porții

Savoarea acestei ciorbe de vită este dată de atât de carnea folosită, cât și de legume. Am folosit atât oase cât și rasol de vită, iar în categoria legumelor puteți folosi cam tot ce vă trece prin cap. În bunul stil ardelenesc, la final vă recomandăm să dregeți ciorba cu smântână și gălbenuș de ou. Prietenii stiu de ce!

Ingrediente necesare pentru ciorbă de vită ardelenească

2 oase de vită

500 grame rasol vită

apă

sare

1 linguriță semințe chimen

1 linguriță piper boabe

1 lingură ulei

2 morcovi, cubulețe

1 ceapă roșie, tocată

½ țelină, cubulețe

1 păstârnac, cubulețe

1 rădăcină pătrunjel, cubulețe

2 cartofi, cubulețe

1 linguriță boia

piper

1 linguriță cimbru

1 linguriță chimen măcinat

2 foi de dafin

1 legătură pătrunjel

250 grame mazăre congelată

200 ml suc de roșii

gălbenuș (opțional)

smântână (opțional)

suc de lămâie (opțional)

 

 

 

Cum să prepari ciorbă de vită ardelenească

  1. Adaugă oasele și rasolul de vită într-o cratiță și acoperă-le cu apă. Pune cratița la fiert și adaugă sare, semințe chimen și piper boabe.
  2. Fierbe vita timp de 15 minute, apoi înlătură spuma folosind o spumieră. Acoperă oala cu un capac și mai dă-o în fiert încă 30 de minute.
  3. Scoate oasele și carnea de vită pe o farfurie. Ia carnea de pe oase și de pe rasol și toacă-o mărunt.
  4. Dă supa de vită printr-o spumieră și las-o să se răcească într-un bol.
  5. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și călește morcovii timp de 3-4 minute.
  6. Toarnă supa de vită în cratiță și pune-o la fiert. Adaugă carnea de vită, morcovii, ceapa și legumele tăiate cubulețe.
  7. Condimentează cu boia, cimbru, chimen, piper și foi de dafin. Adaugă și pătrunjelul. Dacă vrei o cantitate mai mare de ciorbă, poți adăuga mai multă apă.
  8. Fierbe ciorba cu capac timp de 20 de minute.
  9. Adaugă mazărea, sucul de roșii, amestecă și mai dă ciorba în fiert încă 5 minute.
  10. Opțional, poți drege ciorba cu un amestec de gălbenuș de ou, smântână și suc de lămâie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *