Piure de cartof dulce și morcov

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 2 porții

Acest piure de morcov este o garnitură numai bună pentru o cină ușoară. Iar dacă vreți și o supă, nicio problemă. Puteți adăuga mai multă apă. Pentru un gust nou și interesant la acest preparat, am adăugat și puțin fenicul. Dacă nu l-ați încercat până acum, să știți că aroma sa aduce cu cea a anasonului, și se potrivește de minune cu acest preparat!

Ingrediente necesare pentru piure de cartof dulce și morcov

1 cartof dulce, cubulețe

1 morcov, felii subțiri

1 ceapă, tăiată în sferturi

2 căței usturoi

2-3 felii coajă de lămâie

busuioc proaspăt

sare

piper

1 lingură ulei de măsline

1 fenicul, felii subțiri

2 linguri unt

mărar proaspăt, tocat

 

Cum să gătești piure de cartof dulce și morcov

  1. Adaugă cartoful dulce, morcovul, ceapa și usturoiul într-o cratiță pe foc.
  2. Asezonează cu coaja de lămâie, busuiocul, sarea și piperul.
  3. Adaugă uleiul de măsline, acoperă cu un capac și fierbe legumele timp de 20 de minute.
  4. Topește 1/2 din unt într-o tigaie pe foc mic. Sotează feniculul timp de 10 minute, împreună cu puțin mărar.
  5. Mută feniculul împreună cu cartoful dulce, morcovul și ceapa într-un blender.
  6. Toarnă 1/2 cană de supă în care au fiert legumele, unt rămas, și asezonează cu sare și piper.
  7. Pasează totul până când obții o compoziție omogenă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *