Piure de cartof dulce și morcov
Acest piure de morcov este o garnitură numai bună pentru o cină ușoară. Iar dacă vreți și o supă, nicio problemă. Puteți adăuga mai multă apă. Pentru un gust nou și interesant la acest preparat, am adăugat și puțin fenicul. Dacă nu l-ați încercat până acum, să știți că aroma sa aduce cu cea a anasonului, și se potrivește de minune cu acest preparat!
Ingrediente necesare pentru piure de cartof dulce și morcov
1 cartof dulce, cubulețe
1 morcov, felii subțiri
1 ceapă, tăiată în sferturi
2 căței usturoi
2-3 felii coajă de lămâie
busuioc proaspăt
sare
piper
1 lingură ulei de măsline
1 fenicul, felii subțiri
2 linguri unt
mărar proaspăt, tocat
Cum să prepari piure de cartof dulce și morcov
- Adaugă cartoful dulce, morcovul, ceapa și usturoiul într-o cratiță pe foc.
- Asezonează cu coaja de lămâie, busuiocul, sarea și piperul.
- Adaugă uleiul de măsline, acoperă cu un capac și fierbe legumele timp de 20 de minute.
- Topește 1/2 din unt într-o tigaie pe foc mic. Sotează feniculul timp de 10 minute, împreună cu puțin mărar.
- Mută feniculul împreună cu cartoful dulce, morcovul și ceapa într-un blender.
- Toarnă 1/2 cană de supă în care au fiert legumele, unt rămas, și asezonează cu sare și piper.
- Pasează totul până când obții o compoziție omogenă!