Ciuperci pleurotus la cuptor cu parmezan
Un aperitiv simplu, ce ne ajută să ne bucurăm de gustul puternic al ciupercilor pleurotus. Ele au o textură foarte apropiată de cea a cărnii, și sunt foarte folosite în bucătăria vegetariană. Aici le-am dat la cuptor, dar nu înainte de a le aroma cu puțină sare și piper și de a adăuga puțin parmezan.
Ingrediente necesare pentru ciuperci pleurotus la cuptor cu parmezan
500 grame ciuperci pleurotus
sare
piper
1-2 linguri pesmet
50 grame parmezan ras
1 lingură ulei de măsline
Cum să prepari ciuperci pleurotus la cuptor cu parmezan
- Așază ciupercile într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
- Asezonează-le cu sare, piper și presară puțin pesmet și parmezan.
- Toarnă puțin ulei de măsline pe deasupra.
- Dă ciupercile la cuptor pentru 30 de minute la 180ºC.