Care sunt țările cu cele mai sănătoase alimente?

cele mai sănătoase alimente Imagine Free-Photos de la Pixabay
Citește mai multe articole despre

O nouă cercetare științifică realizată de George Institute for Global Health a relevat rezultate cel puțin surprinzătoare. Potrivit studiului, țara cu cele mai sănătoase alimente ar fi Marea Britanie. 

Atenție! Cercetarea s-a concentrat pe cele mai sănătoase alimente și băuturi, nu pe cel mai sănătos regim alimentar al cetățenilor ei. Astfel, studiul spune că în Marea Britanie există o calitate ridicată a ingredientelor, mâncărurilor și alimentelor, dar acest lucru nu înseamnă că cetățenii de acolo sunt la rândul lor cei mai sănătoși. Pentru că altfel, ne-am fi așteptat ca țările mediteraneene să fie în top!

Cercetătorii au analizat peste 400.000 de produse din 20 de teritorii globale și state. Ei s-au uitat la mai multe aspecte ale fiecărui produs și le-au acordat un rating în funcție de conținutul de grăsimi saturate, nivelul de zahăr, etc.

Cele mai sănătoase alimente, dar la ce preț?

Studiul a folosit sistemul de rating Health Star System atunci când a analizat produsele. Alimentele au primit un rating de la o,5 la 5 stele în baza nivelurilor de elemente nutritive. Am menționat deja Marea Britanie ca având cel mai mare rating per total, cu 2,83 stele. Dar țara care ocupă locul secund, foarte aproape de ratingul Marii Britanii, este cu adevărat surprinzătoare. Este vorba de Statele Unite, cu 2,82 de stele. Pe a treia poziție s-a plasat Australia, la fel de aproape de celelalte două: 2,81 stele.

Având în vedere că cel puțin Statele Unite și Marea Britanie sunt cunoscute pentru epidemia de fast food, e surprinzător că ele au cele mai sănătoase alimente din lume.

Dar care sunt țările de la polul opus, calitativ vorbind? Cele mai scăzute ratinguri au mers la India (2,27), China (2,43) și Chile (2,44). Atunci când separăm alimentele de categoria de băuturi, rezultatele sunt puțin diferite. Băuturile din China au fost considerate cele mai sănătoase, cu un rating de 2,9, în timp ce alimentele au primit calificativul de 2,39.

În comparație, Africa de Sud a avut alimente cotate cu 2,87 stele, și deci printre cele mai sănătoase alimente, dar nota totală a căzut din cauza scorului de 1,92 stele pentru băuturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *