Ingrediente necesare pentru clătite cu dovleac
200 grame făină
½ linguriță nucșoară
2 lingurițe praf de copt
1 linguriță scorțișoară
sare
½ linguriță ghimbir pudră
1 lingură zahăr brun
250 grame dovleac la conservă
3 ouă
1 linguriță esență de vanilie
150 ml lapte
2 linguri unt
Cum să gătești clătite cu dovleac
- Adaugă făina, praful de copt, scorțișoara, ghimbirul, zahărul brun, nucșoara și sarea într-un bol mare și amestecă cu un tel. Lasă deoparte.
- Mixează dovleacul și ouăle într-un bol separat.
- Adaugă esența de vanilie și laptele. Mixează.
- Adaugă compoziția de făină și mixează până când obții un amestec omogen.
- Topește puțin unt într-o tigaie la foc mediu. Toarnă un polonic de compoziție. Frige aluatul timp de 1-2 minute pe parte.
- Continuă până când termini aluatul.
- Servește clătitele cu sirop de arțar/miere și nuci!