Clătite cu dovleac

  • Dificultate: Medie
  • 25 de minute
  • 4 porții

Acest desert special de toamnă este gata în numai 25 de minute! Așa că dacă te întrebai la ce să folosești un ditamai dovleacul de la piață, aceste clătite pot fi unul dintre răspunsuri! Ele sunt pline de arome, fiindcă am adăugat în compoziție scorțișoară, ghimbir și nucșoară. Iar asta nu e totul! Poți servi aceste clătite cu sirop de arțar și nuci.

Ingrediente

200 grame făină

1/2 linguriță nucșoară

2 lingurițe praf de copt

1 linguriță scorțișoară

sare

1/2 linguriță ghimbir pudră

1 lingură zahăr brun

250 grame dovleac la conservă

3 ouă

1 linguriță esență de vanilie

150 ml lapte

2 linguri unt

Etape

  1. Adaugă făina, praful de copt, scorțișoara, ghimbirul, zahărul brun, nucșoara și sarea într-un bol mare și amestecă cu un tel. Lasă deoparte.
  2. Mixează dovleacul și ouăle într-un bol separat.
  3. Adaugă esența de vanilie și laptele. Mixează.
  4. Adaugă compoziția de făină și mixează până când obții un amestec omogen.
  5. Topește puțin unt într-o tigaie la foc mediu. Toarnă un polonic de compoziție. Frige aluatul timp de 1-2 minute pe parte.
  6. Continuă până când termini aluatul.
  7. Servește clătitele cu sirop de arțar/miere și nuci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *