Cotlete de porc cu măr la tigaie
Chiar așa! De ce să folosim fructele, în general, și merele, în special, numai pentru prepararea deserturilor? Fructele mărului se potrivesc de minune ca ingrediente în tot felul de mâncăruri, lucru acceptat deja de mult de bucătării celebre. Deci, merele și cotletele de porc.
Ingrediente necesare pentru cotlete de porc cu măr la tigaie
2 linguri ulei
2 cotlete de porc
sare
piper
ulei
1/2 cană supă de legume
1 linguriță muștar Dijon
1 chili (sau ardei iute), felii subțiri
salvie
rozmarin
sare
piper
1 măr, felii subțiri
1 ceapă roșie, feliată
Cum să prepari cotlete de porc cu măr la tigaie
- Prăjește cotletele în două linguri de ulei, asezonând cu sare și piper. Prăjește pe ambele părți cam 8 minute.
- Încinge un pic de ulei într-o tigaie și adaugă supa de legume, muștarul și chili. Amestecă, aruncând și 3-4 frunze de salvie și 1-2 crenguțe de rozmarin și asezonând cu sare și piper.
- Completează cu mărul și ceapa și gătește până începe să fiarbă.
- Așază deasupra cotletele prăjite și mai gătește încă 10 minute.