Cotlete de porc cu sos de roșii și paste

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 2 porții

Carnea de porc este binecunoscută pentru gustul ei, iar cotletele de porc sunt una din cele mai gustoase părți. Iar atunci când sunt gătite în unt și salvie devin…un deliciu! Am mai pregătit un sos de roșii plin de arome și am mai pus la fiert o porție de paste pentru un meniu complet.

Ingrediente necesare pentru cotlete de porc cu sos de roșii și paste

1 lingură ulei

3 frunze salvie

2 cotlete de porc

sare

piper

2 linguri unt

1 ceapă, rasă

2 căței usturoi, zdrobiți

2 morcovi, rași

200 ml sos de roșii

50 ml vin alb

1 linguriță rozmarin

1 linguriță cimbru

1 lingură mărar, tocat

2 foi de dafin

300 grame paste fierte

Cotlete de porc cu sos de roșii și paste - mod de preparare

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic.
  2. Adaugă frunzele de salvie și cotletele de porc. Asezonează cu sare, piper și completează cu o lingură de unt.
  3. Rumenește cotletele timp de 3-4 minute pe fiecare parte.
  4. Topește restul de unt într-o tigaie la foc mediu. Adaugă în tigaie ceapa, usturoiul și morcovii.
  5. Adaugă sosul de roșii și amestecă bine.
  6. Toarnă vinul alb și asezonează cu rozmarin, cimbru, mărar, sare și piper.
  7. Adaugă cotletele de porc în tigaie împreună cu foile de dafin.
  8. Acoperă cu un capac și gătește cotletele încă 20 de minute.
  9. Servește-le cu paste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *