Cotlete de porc cu sos de roșii și paste

Carnea de porc este binecunoscută pentru gustul ei, iar cotletele de porc sunt una din cele mai gustoase părți. Iar atunci când sunt gătite în unt și salvie devin…un deliciu! Am mai pregătit un sos de roșii plin de arome și am mai pus la fiert o porție de paste pentru un meniu complet.
Ingrediente necesare pentru cotlete de porc cu sos de roșii și paste
1 lingură ulei
3 frunze salvie
2 cotlete de porc
sare
piper
2 linguri unt
1 ceapă, rasă
2 căței usturoi, zdrobiți
2 morcovi, rași
200 ml sos de roșii
50 ml vin alb
1 linguriță rozmarin
1 linguriță cimbru
1 lingură mărar, tocat
2 foi de dafin
300 grame paste fierte
Cum să prepari cotlete de porc cu sos de roșii și paste
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic.
- Adaugă frunzele de salvie și cotletele de porc. Asezonează cu sare, piper și completează cu o lingură de unt.
- Rumenește cotletele timp de 3-4 minute pe fiecare parte.
- Topește restul de unt într-o tigaie la foc mediu. Adaugă în tigaie ceapa, usturoiul și morcovii.
- Adaugă sosul de roșii și amestecă bine.
- Toarnă vinul alb și asezonează cu rozmarin, cimbru, mărar, sare și piper.
- Adaugă cotletele de porc în tigaie împreună cu foile de dafin.
- Acoperă cu un capac și gătește cotletele încă 20 de minute.
- Servește-le cu paste!