Cozonac cu spanac și brânză
Deși are forma unui cozonac, nu este dulce. Totuși acesta poate fi următorul tău mic dejun sau supliment-garnitură pe lângă o cărniță. Cu siguranță se va face remarcat datorită umpluturii sale, o reușită combinație de spanac și brânză de vaci. Încearcă și tu să-ți prepari cozonacul ne-cozonac. Îți ia mai puțin de 2 ore.
Ingrediente necesare pentru cozonac cu spanac și brânză
Pentru aluat:
3 ½ căni făină
sare
1 linguriță zahăr
¼ cană ulei
1 albuș
¼ cană lapte
Pentru umplutură:
1 linguriță ulei
½ kg spanac congelat
3/4 brânză de vaci
1 ou
sare
piper
1 gălbenuș, bătut (pentru glazură)
Cum să prepari cozonac cu spanac și brânză
Pentru aluat:
- Adaugă făina, sarea (după gust), zahărul, uleiul, albușul și laptele în bolul mixerului pentru aluat. Mixează până când obții un aluat.
- Lasă-l la frigider 30 de minute.
Pentru umplutură:
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic.
- Adaugă spanacul, amestecă și gătește 3 minute.
- Transferă spanacul gătit într-un castron, adaugă brânza de vaci și oul, apoi asezonează cu sare și piper. Omogenizează.
Pentru chec:
- Taie aluatul în 2 jumătăți egale. Întinde una din ele cu făcălețul.
- Adaugă jumătate din compoziția de spanac și brânză pe aluatul întins. Rulează.
- Procedează la fel cu aluatul și compoziția rămase.
- Împletește cele două rulouri, apoi transferă-le într-o formă de copt pentru cozonac.
- Unge cu gălbenușul și bagă la cuptor 50 minute la 200⁰C.