Ingrediente necesare pentru crepes Suzette (clătite franțuzești)
Pentru aluat:
½ cană făină
6 ouă
½ cană lapte
50 grame unt topit
Pentru clătite și sirop:
3 linguri unt
3/4 cană zahăr
4-5 felii de portocală
Cum să gătești crepes Suzette (clătite franțuzești)
- Amestecă făina cu ouăle, laptele și untul topit, omogenizându-le.
- Topește o lingură de unt într-o tigaie la foc mic și toarnă cam un sfert din aluat.
- Gătește cam 2 minute pe-o parte și încă 1 minut pe cealaltă parte. Procedează la fel și cu untul și aluatul rămas.
- Caramelizează zahărul într-o tigaie.
- Gătește feliile de portocală în caramel cam un minut, apoi scoate-le deoparte.
- Adaugă în tigaie untul rămas (2 linguri) și amestecă până când se topește.
- Împăturește clătitele de două ori, așază-le în siropul din tigaie, apoi acoperă-le cu sirop.
- Adaugă feliile de portocală și presară cu zahăr pudră.