Crepes Suzette (clătite franțuzești)

  • Dificultate: Medie
  • 35 de minute
  • 5 porții

Clătitele franțuzești sunt speciale, cum altfel? Odată făcute, îți vom arăta cum să faci un sirop de caramel cu unt, în care vei găti aceleași clătite, dar și câteva felii de portocală. Te așteptai la mai puțin din partea bucătăriei franțuzești?

Ingrediente necesare pentru crepes Suzette (clătite franțuzești)

Pentru aluat:
1/2 cană făină
6 ouă
1/2 cană lapte
50 grame unt topit
Pentru clătite și sirop:
3 linguri unt
3/4 cană zahăr
4-5 felii de portocală

Cum să gătești crepes Suzette (clătite franțuzești)

  1. Amestecă făina cu ouăle, laptele și untul topit, omogenizându-le.
  2. Topește o lingură de unt într-o tigaie la foc mic și toarnă cam un sfert din aluat.
  3. Gătește cam 2 minute pe-o parte și încă 1 minut pe cealaltă parte. Procedează la fel și cu untul și aluatul rămas.
  4. Caramelizează zahărul într-o tigaie.
  5. Gătește feliile de portocală în caramel cam un minut, apoi scoate-le deoparte.
  6. Adaugă în tigaie untul rămas (2 linguri) și amestecă până când se topește.
  7. Împăturește clătitele de două ori, așază-le în siropul din tigaie, apoi acoperă-le cu sirop.
  8. Adaugă feliile de portocală și presară cu zahăr pudră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *