Crostini cu tapenadă de măsline
Crostini sunt un aperitiv italian care constă în felii de baghetă alături de diferite ingrediente, date apoi la cuptor. Sunt delicioase, crocante, și numai bune de a fi servite ca aperitiv. Le-am uns cu o tapenadă de măsline, a cărei rețetă este musai să o țineți minte. Pentru că fără îndoială o să o mai faceți.
Ingrediente necesare pentru crostini cu tapenadă de măsline
200 grame măsline verzi fără sâmburi
150 grame măsline negre fără sâmburi
2 căței de usturoi
70 grame unt
1 lingură ulei de măsline
1 mână pătrunjel
30 grame cașcaval ras
30 grame parmezan ras
3 baghete, felii subțiri
Cum să prepari crostini cu tapenadă de măsline
- Adaugă toate măslinele într-un blender și mărunțește-le.
- Curăță blenderul și adaugă în el usturoiul, untul, uleiul, pătrunjelul, cașcavalul și parmezanul.
- Pasează ca să combini ingredientele.
- Toarnă măslinele pasate peste amestecul de unt și brânzeturi.
- Amestecă totul cu o spatulă.
- Unge feliile de baghetă cu tapenada obținută.
- Așază-le apoi pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
- Dă tava la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade Celsius.