Fajitas cu pește și pui

  • Dificultate: Mare
  • 55 de minute
  • 6 porții

Dacă vrei să prepari ceva cu adevărat gustos, atunci te invităm să descoperi această rețetă de fajitas! Este o specialitate mexicană, despre care vă spunem că este plină de arome. Vom face propriile lipii fiindcă sunt foarte bune, și le vom umple cu două feluri de carne friptă plus legume și salată. Sună bine, nu credeți?

Ingrediente necesare pentru fajitas cu pește și pui

400 grame făină

1 linguriță sare

1 linguriță praf de copt

100 grame unt

1 cană apă

1 lingură ulei de măsline

2 cepe, felii subțiri

4 căței usturoi, zdrobiți

500 grame piept de pui, fâșii subțiri

3 ardei grași, felii subțiri

200 grame file de șalău, fâșii subțiri

2 lingurițe condimente pentru taco

2 lingurițe sos de soia

salată verde

 

Cum să gătești fajitas cu pește și pui

  1. Amestecă făina împreună cu praful de copt și puțină sare într-un bol mare.
  2. Adaugă untul și frământă cu mâinile.
  3. Pornește-ți robotul de bucătărie și începe să amesteci aluatul. Toarnă treptat apa.
  4. Așază aluatul pe bancul de lucru și rupe-l în 6-7 bucăți egale, pe care le vei întinde.
  5. Încinge o tigaie la foc mic și prăjește fiecare bucățică de aluat întinsă, până când încep să se umfle și să se rumenească. Acestea vor fi turtele pentru fajitas.
  6. Separat, încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu, adaugă ceapa și usturoiul și gătește-le timp de 2 minute.
  7. Adaugă pieptul de pui și rumenește-l.
  8. Adaugă peștele, condimentele pentru taco și sosul de soia. Amestecă bine.
  9. Gătește preparatul încă 5 minute, amestecând între timp.
  10. Așază câteva frunze de salată verde peste lipii, apoi adaugă 2-3 linguri compoziție de fajitas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *