Ingrediente necesare pentru fajitas cu pește și pui
400 grame făină
1 linguriță sare
1 linguriță praf de copt
100 grame unt
1 cană apă
1 lingură ulei de măsline
2 cepe, felii subțiri
4 căței usturoi, zdrobiți
500 grame piept de pui, fâșii subțiri
3 ardei grași, felii subțiri
200 grame file de șalău, fâșii subțiri
2 lingurițe condimente pentru taco
2 lingurițe sos de soia
salată verde
Cum să gătești fajitas cu pește și pui
- Amestecă făina împreună cu praful de copt și puțină sare într-un bol mare.
- Adaugă untul și frământă cu mâinile.
- Pornește-ți robotul de bucătărie și începe să amesteci aluatul. Toarnă treptat apa.
- Așază aluatul pe bancul de lucru și rupe-l în 6-7 bucăți egale, pe care le vei întinde.
- Încinge o tigaie la foc mic și prăjește fiecare bucățică de aluat întinsă, până când încep să se umfle și să se rumenească. Acestea vor fi turtele pentru fajitas.
- Separat, încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu, adaugă ceapa și usturoiul și gătește-le timp de 2 minute.
- Adaugă pieptul de pui și rumenește-l.
- Adaugă peștele, condimentele pentru taco și sosul de soia. Amestecă bine.
- Gătește preparatul încă 5 minute, amestecând între timp.
- Așază câteva frunze de salată verde peste lipii, apoi adaugă 2-3 linguri compoziție de fajitas.