Fasole bătută cu sos de roșii și ceapă

  • Dificultate: Medie
  • 25 de minute
  • 3 porții

Când mai faci fasole bătută, încearcă să pui în ea și tahini. Chiar n-o să-ți pară rău. Apoi, poate faci și un sos mai special, unul gros pe bază de ceapă cu un pic de pastă de tomate. Să-l servești lângă piureul de fasole. Mă repet, însă chiar n-o să-ți pară rău.

Ingrediente necesare pentru fasole bătută cu sos de roșii și ceapă

2-3 cepe, tăiate pe jumătate
4-5 linguri ulei de măsline
1 linguriță boia
1 linguriță turmeric
sare
2 linguri pastă de tomate
1-2 linguri apă
350-400 grame fasole la conservă
1/2 cană supă de vită
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 lingură tahini
cimbru
1 lingură ulei de măsline
sare
piper

Cum să gătești fasole bătută cu sos de roșii și ceapă

  1. Pune cepele în blender și pasează-le.
  2. Încinge 3-4 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și călește ceapa pasată.
  3. Asezonează cu boia, turmeric și sare. Amestecă.
  4. Completează cu pasta de tomate și cu un pic de apă. Mai amestecă, apoi lasă deoparte.
  5. Pune fasolea într-un pahar înalt pentru măsurat și toarnă peste ea supa de vită. Adaugă usturoiul, tahini, un pic de cimbru, stropește cu uleiul de măsline rămas și asezonează cu sare și piper, apoi pasează.
  6. Servește fasolea bătută împreună cu sosul gros de ceapă și roșii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *