Ingrediente necesare pentru fasole bătută cu sos de roșii și ceapă
2-3 cepe, tăiate pe jumătate
4-5 linguri ulei de măsline
1 linguriță boia
1 linguriță turmeric
sare
2 linguri pastă de tomate
1-2 linguri apă
350-400 grame fasole la conservă
1/2 cană supă de vită
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 lingură tahini
cimbru
1 lingură ulei de măsline
sare
piper
Cum să gătești fasole bătută cu sos de roșii și ceapă
- Pune cepele în blender și pasează-le.
- Încinge 3-4 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și călește ceapa pasată.
- Asezonează cu boia, turmeric și sare. Amestecă.
- Completează cu pasta de tomate și cu un pic de apă. Mai amestecă, apoi lasă deoparte.
- Pune fasolea într-un pahar înalt pentru măsurat și toarnă peste ea supa de vită. Adaugă usturoiul, tahini, un pic de cimbru, stropește cu uleiul de măsline rămas și asezonează cu sare și piper, apoi pasează.
- Servește fasolea bătută împreună cu sosul gros de ceapă și roșii.