Frigărui cu somon și legume

  • Dificultate: Mică
  • 40 de minute
  • 4 porții

Pregătiți frigăruile! Și cuptorul. Nu de alta, dar vom băga la cuptor somon tăiat cuburi cu ardei gras, ceapă roșie și roșii cherry. Și asta nu înainte de a tăvăli cuburile printr-un baiț din sos de soia cu miere și ghimbir, o nebunie! Ușor ca bună ziua! Pot fi puse foarte bine și pe grătar.

Ingrediente necesare pentru frigărui cu somon și legume

1/2 cană sos de soia
2-3 linguri miere
sare
piper
1 lingură ghimbir, ras
4-500 grame somon, cuburi
suc de lime
10-12 roșii cherry
2 ardei grași verzi
3-4 cepe roșii mai mici, tăiate pe jumătate
ulei de măsline

Cum să prepari frigărui cu somon și legume

  1. Amestecă sosul de soia cu mierea și ghimbirul ras, asezonând cu sare și piper.
  2. Adaugă somonul cuburi și amestecă bine, stropind și cu un pic de suc de lime.
  3. Pune somonul pe frigărui, împreună cu roșii cherry, ardei gras și ceapă roșie.
  4. Așază frigăruile în tava de copt, stropește-le cu ulei de măsline, apoi dă-le la cuptor 35 de minute la 175ºC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *