Ingrediente necesare pentru galetă cu mere
300 grame făină
150 grame zahăr
sare
200 grame unt
100 ml apă
4 mere, felii subțiri
1 linguriță scorțișoară
3-4 gem de caise
1 gălbenuș de ou
Cum să gătești galetă cu mere
- Adaugă făina într-un bol mare împreună cu 100 grame zahăr, sare și unt. Pornește mixerul sau robotul de bucătărie și începe să mixezi.
- Toarnă treptat apa și mixează până când obții un aluat omogen. Înfășoară aluatul în folie și dă-l la frigider pentru 30 de minute.
- Amestecă merele într-un bol împreună cu restul de zahăr și scorțișoara.
- Scoate aluatul de la frigider și întinde-l cu un făcăleț.
- Așază aluatul pe fundul unei tăvi rotunde de cuptor. Înțeapă-l cu o furculiță și unge-l cu gem de caise.
- Trage aluatul peste mere, astfel încât mijlocul plăcintei să rămână descoperit. Unge aluatul cu gălbenuș de ou.
- Dă galeta la cuptor pentru 45 de minute la 180 de grade Celsius.