Gazpacho de castravete

  • Dificultate: Mică
  • 10 minute
  • 2 porții

Această supă este extrem de ușoară, fiind numai bună pentru o cină târzie. Sau poate chiar ca un aperitiv, așa cum este servită în Spania. Are în compoziție castravete și avocado, și i-am mai adus un plus de aromă cu suc de lămâie, ceapă roșie și puțin ulei de măsline.

Ingrediente necesare pentru gazpacho de castravete

5 castraveți, fâșii lungi și subțiri

1/2 lămâie

1 avocado

sare

3 linguri iaurt

5 roșii cherry, cubulețe

1 ceapă roșie, tocată

busuioc proaspăt

1 lingură ulei de măsline

 

Cum să gătești gazpacho de castravete

  1. Taie 4 dintre castraveți în fâșii lungi și subțiri, iar pe celălalt taie-l în cubulețe mici.
  2. Pune fâșiile de castravete într-un blender și pasează-i. Stoarce sucul din jumătatea de lămâie și adaugă avocado-ul tăiat în bucățele mici.
  3. Adaugă un praf de sare și iaurtul, apoi pasează până când obții o compoziție omogenă.
  4. Toarnă supa în boluri de servire, și decorează bolul cu castravetele rămas, roșii cherry și ceapă roșie.
  5. Poți adăuga și câteva frunze de busuioc proaspăt, împreună cu ulei de măsline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *