Gazpacho de castravete

Această supă este extrem de ușoară, fiind numai bună pentru o cină târzie. Sau poate chiar ca un aperitiv, așa cum este servită în Spania. Are în compoziție castravete și avocado, și i-am mai adus un plus de aromă cu suc de lămâie, ceapă roșie și puțin ulei de măsline.
Ingrediente necesare pentru gazpacho de castravete
5 castraveți, fâșii lungi și subțiri
½ lămâie
1 avocado
sare
3 linguri iaurt
5 roșii cherry, cubulețe
1 ceapă roșie, tocată
busuioc proaspăt
1 lingură ulei de măsline
Cum să prepari gazpacho de castravete
- Taie 4 dintre castraveți în fâșii lungi și subțiri, iar pe celălalt taie-l în cubulețe mici.
- Pune fâșiile de castravete într-un blender și pasează-i. Stoarce sucul din jumătatea de lămâie și adaugă avocado-ul tăiat în bucățele mici.
- Adaugă un praf de sare și iaurtul, apoi pasează până când obții o compoziție omogenă.
- Toarnă supa în boluri de servire, și decorează bolul cu castravetele rămas, roșii cherry și ceapă roșie.
- Poți adăuga și câteva frunze de busuioc proaspăt, împreună cu ulei de măsline.