Gogoși de post
Gogoșile sunt unul dintre deserturile noastre preferate, de care parcă nu ne mai săturăm. În cazul în care vrei să te bucuri de savoarea lor și într-o zi de post, iată o rețetă grozavă. Am folosit lapte vegetal de soia și margarină, dar stați liniștiți. Gogoșile vor fi la fel de gustoase și pufoase ca cele obișnuite, încât nici nu vă veți dați seama că ați dat peste o rețetă de post.
Ingrediente necesare pentru gogoși de post
50 grame margarină vegetală
1 lingură ulei
250 ml lapte de soia
200 grame făină
1 linguriță praf de copt
sare
ulei pentru prăjit
zahăr pudră (opțional)
Cum să prepari gogoși de post
- Topește margarina la foc mic. Adaugă uleiul și laptele de soia. Amestecă cu un tel ca să omogenizezi.
- Adaugă făina împreună cu praful de copt și sarea într-un bol mare.
- Amestecă cu un tel și toarnă treptat compoziția lichidă.
- Amestecă cu o spatulă de lemn până când compoziția este omogenă și obții un aluat lipicios.
- Formează cu mâna gogoși de dimensiune potrivită, cu o gaură în mijloc.
- Prăjește-le în baie de ulei încinsă până când se rumenesc.
- Le poți servi date prin zahăr pudră și dulceață.