Ingrediente necesare pentru Înghețată cu dovleac copt
1 dovleac
1 cană lapte condensat
2 lingurițe esență de vanilie
1 cană smântână dulce
2 lingurițe condimente pentru plăcintă
migdale, zdrobite
scorțișoară
Cum să gătești Înghețată cu dovleac copt
- Taie dovleacul în două, apoi curăță de semințe partea inferioară și scobește-o.
- Curăță de coajă partea superioară și taie-o în câteva discuri mai groase.
- Pune discurile într-o tavă de copt pe hârtie pergament și las-o la cuptor 30 minute la 200ºC.
- Transferă dovleacul copt într-un blender, adaugă laptele condensat și esența de vanilie și pasează.
- Completează cu smântâna dulce și cu condimentele pentru plăcintă și continuă să omogenizezi.
- Transferă compoziția într-un aparat pentru preparat înghețată și mixează până devine cremoasă.
- Servește înghețata în dovleacul scobit, ornată cu migdale și scorțișoară.