Înghețată cu dovleac copt
Pentru aceia care nu pot trăi fără dovleacul copt! Pentru ei este această înghețată, dar și pentru noi, ceilalți, celor cărora ne place să descoperim lucruri noi și … gustoase. Nu exagerăm când spunem că înghețata cu dovleac este incredibil de bună, mai ales aromatizată cu vanilie, scorțișoară și condimente pentru plăcintă! Dacă Moș Crăciun mănâncă plăcintă, apoi asta este!
Ingrediente necesare pentru Înghețată cu dovleac copt
1 dovleac
1 cană lapte condensat
2 lingurițe esență de vanilie
1 cană smântână dulce
2 lingurițe condimente pentru plăcintă
migdale, zdrobite
scorțișoară
Cum să prepari Înghețată cu dovleac copt
- Taie dovleacul în două, apoi curăță de semințe partea inferioară și scobește-o.
- Curăță de coajă partea superioară și taie-o în câteva discuri mai groase.
- Pune discurile într-o tavă de copt pe hârtie pergament și las-o la cuptor 30 minute la 200ºC.
- Transferă dovleacul copt într-un blender, adaugă laptele condensat și esența de vanilie și pasează.
- Completează cu smântâna dulce și cu condimentele pentru plăcintă și continuă să omogenizezi.
- Transferă compoziția într-un aparat pentru preparat înghețată și mixează până devine cremoasă.
- Servește înghețata în dovleacul scobit, ornată cu migdale și scorțișoară.