Înghețată cu matcha

  • Dificultate: Mare
  • 1 oră și 25 de minute
  • 4 porții

Sigur ai auzit de ceremonia ceaiului. Este vorba despre ceaiul verde pudră numit matcha, al cărui consum a fost transformat de japonezi într-o artă. Pe căldurile astea noi îți propunem o altfel de ceremonie, cu matcha, lapte aromatizat cu vanilie, frișcă cu zahăr și, dacă ai curaj, un pic de piper roșu cu ciocolată.

Ingrediente necesare pentru Înghețată cu matcha

1 baton de vanilie, ras
250 ml lapte
3-4 linguri matcha pudră
4 gălbenușuri
150 g zahăr
250 ml frișcă lichidă
2 linguri zahăr pudră
piper roșu (pentru servire)
fulgi de ciocolată (pentru servire)

Cum să prepari Înghețată cu matcha

  1. Fierbe laptele timp de 5 minute împreună cu vanilia și matcha, amestecând.
  2. Bate ouăle împreună cu zahărul, apoi amestecă-le cu laptele cu matcha.
  3. Amestecă în continuare compoziția, folosind telul și metoda de încălzire la abur bain-marie.
  4. Continuă până ce amestecul omogen atinge temperatura de 70 de grade, apoi lasă la răcit.
  5. Bate frișca, încorporând zahărul pudră, apoi amestecă cu compoziția lăsată la răcit.
  6. Toarnă totul într-un aparat pentru făcut înghețată și lasă la mixat o jumătate de oră.
  7. Servește înghețata, presărată cu piper roșu și fulgi de ciocolată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *