Înghețată cu matcha
Sigur ai auzit de ceremonia ceaiului. Este vorba despre ceaiul verde pudră numit matcha, al cărui consum a fost transformat de japonezi într-o artă. Pe căldurile astea noi îți propunem o altfel de ceremonie, cu matcha, lapte aromatizat cu vanilie, frișcă cu zahăr și, dacă ai curaj, un pic de piper roșu cu ciocolată.
Ingrediente necesare pentru Înghețată cu matcha
1 baton de vanilie, ras
250 ml lapte
3-4 linguri matcha pudră
4 gălbenușuri
150 g zahăr
250 ml frișcă lichidă
2 linguri zahăr pudră
piper roșu (pentru servire)
fulgi de ciocolată (pentru servire)
Cum să prepari Înghețată cu matcha
- Fierbe laptele timp de 5 minute împreună cu vanilia și matcha, amestecând.
- Bate ouăle împreună cu zahărul, apoi amestecă-le cu laptele cu matcha.
- Amestecă în continuare compoziția, folosind telul și metoda de încălzire la abur bain-marie.
- Continuă până ce amestecul omogen atinge temperatura de 70 de grade, apoi lasă la răcit.
- Bate frișca, încorporând zahărul pudră, apoi amestecă cu compoziția lăsată la răcit.
- Toarnă totul într-un aparat pentru făcut înghețată și lasă la mixat o jumătate de oră.
- Servește înghețata, presărată cu piper roșu și fulgi de ciocolată.