Langustine în sos roșu

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • O porție

Ați pus mâna pe niște langustine proaspete? Haideți atunci să le și gătim. Aroma lor este una deosebită, mulți oameni fiind de acord că sunt printre cele mai gustoase fructe de mare. Cum să le gătiți? N-au nevoie de mare lucru, doar de un sos bun să le acompanieze. Noi am pregătit unul de roșii, ușor picant, aromat cu vin și usturoi, cu care nu aveam cum să dăm greș.

Ingrediente necesare pentru langustine în sos roșu

1 lingură ulei de măsline

2 căței de usturoi, zdrobiți

1 lingură pesmet

250 grame langustine

100 ml vin alb

sare

piper

200 grame roșii la conservă

1 linguriță fulgi de ardei iute

1 jalapeno, felii subțiri

1 lingură pătrunjel tocat

 

Cum să prepari langustine în sos roșu

  1. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu.
  2. Adaugă usturoiul, pesmetul și amestecă bine.
  3. Adaugă langustinele și toarnă vinul alb. Asezonează cu sare și piper după gust.
  4. Adaugă roșiile și ardeiul jalapeno.
  5. Gătește totul la foc mic timp de 18-20 de minute.
  6. Adaugă la final și puțin pătrunjel tocat pe deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *