Langustine în sos roșu

Ați pus mâna pe niște langustine proaspete? Haideți atunci să le și gătim. Aroma lor este una deosebită, mulți oameni fiind de acord că sunt printre cele mai gustoase fructe de mare. Cum să le gătiți? N-au nevoie de mare lucru, doar de un sos bun să le acompanieze. Noi am pregătit unul de roșii, ușor picant, aromat cu vin și usturoi, cu care nu aveam cum să dăm greș.
Ingrediente necesare pentru langustine în sos roșu
1 lingură ulei de măsline
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 lingură pesmet
250 grame langustine
100 ml vin alb
sare
piper
200 grame roșii la conservă
1 linguriță fulgi de ardei iute
1 jalapeno, felii subțiri
1 lingură pătrunjel tocat
Cum să prepari langustine în sos roșu
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu.
- Adaugă usturoiul, pesmetul și amestecă bine.
- Adaugă langustinele și toarnă vinul alb. Asezonează cu sare și piper după gust.
- Adaugă roșiile și ardeiul jalapeno.
- Gătește totul la foc mic timp de 18-20 de minute.
- Adaugă la final și puțin pătrunjel tocat pe deasupra.