Lasagna cu gălbiori

Lasagna este unul din felurile noastre preferate din bucătăria italiană! Mai ales atunci când adăugăm brânză din belșug, chiar de mai multe feluri. Iar umplutura… este una de vis! Gălbiorii și spanacul se combină de minune într-un preparat culinar savuros, dar și rafinat!
Ingrediente necesare pentru lasagna cu gălbiori
1 lingură unt
250 grame gălbiori
sare
piper
50 grame baby spanac
200 grame ricotta
120 grame mascarpone
200 grame foi lasagna, fierte
100 grame Cheddar, felii subțiri
100 grame mozzarella proaspătă
Cum să prepari lasagna cu gălbiori
- Topește untul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă gălbiorii și asezonează-i cu sare și piper.
- Adaugă și spanacul și gătește-l puțin până când se lasă. Ia apoi preparatul de pe foc.
- Toarnă conținutul tigăii într-un blender și pasează până obții un amestec omogen.
- Amestecă apoi gălbiorii pasați cu ricotta și mascarpone. Asezonează cu sare și piper după gust.
- Așază 2 felii de foi de lasagna pe fundul unei tăvi de chec. Întinde jumătate din amestecul de ciuperci și așază deasupra jumătate din feliile de Cheddar.
- Repetă pașii și mai pregătește încă un strat de foi de lasagna, amestec de ciuperci și brânză Cheddar.
- La final rupe puțină mozzarella proaspătă și așaz-o deasupra preparatului.
- Dă lasagna la cuptor pentru 35 de minute, la 175 de grade Celsius.