Lipie cu miel aromat și orez basmati
Un preparat inspirat din bucătăria arabă, această lipie cu miel și orez reprezintă o masă sățioasă. Mielul are aromă puternică de coriandru, ghimbir și ceapă, iar orezul e amestecat cu migdale și semințe de pin prăjite în unt.
Ingrediente necesare pentru lipie cu miel aromat și orez basmati
400 grame pulpă de miel, tăiată cuburi
1 ceapă, tăiată sferturi
1 lingurită coriandru uscat
1 linguriță pudră de ghimbir
sare
piper
½ cană iaurt
1 linguriță unt
80 grame migdale
2 linguri semințe de pin
1 ½ cană orez basmati fiert
4 lipii libaneze
pătrunjel proaspăt
Cum să prepari lipie cu miel aromat și orez basmati
- Pune cuburile de miel într-o cratiță și acoperă-le cu apă. Pune cratița pe foc mediu.
- Adaugă ceapa, coriandrul și pudra de ghimbir. Asezonează cu sare și piper după gust.
- Amestecă și adu la punctul de fierbere. Lasă carnea să fiarbă până când este fragedă (1.30 – 2 ore), dar ia spuma de deasupra din când în când. Când este fiartă carnea, scoate-o pe o farfurie. Păstrează și lichidul în care a fiert.
- Adaugă iaurtul într-un bol și pune peste el 3-4 linguri din lichidul în care a fiert carnea.
- Topește untul într-o tigaie, la foc mic. Adaugă migdalele și semințele de pin. Amestecă și prăjește pentru 2-3 minute.
- Amestecă migdalele și semințele de pin prăjite cu orezul basmati deja fiert.
- Împarte cele patru lipii pe patru farfurii. Pune, pe fiecare dintre ele, orez basmati și cuburi de miel. Stropește cu sos de iaurt și presară pătrunjel proaspăt, tocat.