Lipie cu miel aromat și orez basmati

  • Dificultate: Medie
  • 2 ore
  • 4 porții
  • O rețetă din bucătăria ,

Un preparat inspirat din bucătăria arabă, această lipie cu miel și orez reprezintă o masă sățioasă. Mielul are aromă puternică de coriandru, ghimbir și ceapă, iar orezul e amestecat cu migdale și semințe de pin prăjite în unt.

Ingrediente necesare pentru lipie cu miel aromat și orez basmati

400 grame pulpă de miel, tăiată cuburi

1 ceapă, tăiată sferturi

1 lingurită coriandru uscat

1 linguriță pudră de ghimbir

sare

piper

½ cană iaurt

1 linguriță unt

80 grame migdale

2 linguri semințe de pin

1 ½ cană orez basmati fiert

4 lipii libaneze

pătrunjel proaspăt

Cum să prepari lipie cu miel aromat și orez basmati

  1. Pune cuburile de miel într-o cratiță și acoperă-le cu apă. Pune cratița pe foc mediu.
  2. Adaugă ceapa, coriandrul și pudra de ghimbir. Asezonează cu sare și piper după gust.
  3. Amestecă și adu la punctul de fierbere. Lasă carnea să fiarbă până când este fragedă (1.30 – 2 ore), dar ia spuma de deasupra din când în când. Când este fiartă carnea, scoate-o pe o farfurie. Păstrează și lichidul în care a fiert.
  4. Adaugă iaurtul într-un bol și pune peste el 3-4 linguri din lichidul în care a fiert carnea.
  5. Topește untul într-o tigaie, la foc mic. Adaugă migdalele și semințele de pin. Amestecă și prăjește pentru 2-3 minute.
  6. Amestecă migdalele și semințele de pin prăjite cu orezul basmati deja fiert.
  7. Împarte cele patru lipii pe patru farfurii. Pune, pe fiecare dintre ele, orez basmati și cuburi de miel. Stropește cu sos de iaurt și presară pătrunjel proaspăt, tocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *