Macarons argintii
Aceste fursecuri cu cremă sunt numai bune dacă vreți să vă lăudați cu calitățile voastre de bucătar. Aspectul lor este atât de frumos, încât nimeni nu vă va crede că le-ați făcut acasă. Nu se fac deloc greu și durează cam o oră până când sunt gata. Umpleți-le cu o cremă de unt care să creeze un contrast alb-negru.
Ingrediente necesare pentru macarons argintii
3 albușuri de ou
sare
1 linguriță vanilie (esență sau baston)
50 grame zahăr tos
200 grame făină de migdale
150 grame zahăr pudră
1 linguriță colorant alimentar de culoare neagră
200 grame cremă de unt (puteți folosi și alte creme pentru prăjituri)
Cum să prepari macarons argintii
- Adaugă albușurile de ou, împreună cu un praf de sare și unul de vanilie într-un bol pentru mixat.
- Mixează până când albușurile devin spumă.
- Adaugă zahărul și mixează până când obții o bezea.
- Cerne făina de migdale și zahărul pudră direct în bolul cu bezeaua.
- Adaugă colorantul alimentar și amestecă bine, până când obții o compoziție omogenă.
- Adaugă compoziția într-un poș. Folosește-l pentru a forma sfere cu diametrul de 1-2 cm într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
- Lasă fursecurile deoparte pentru 35 de minute, ca să prindă crustă.
- Dă fursecurile la cuptor pentru 18 minute, la 145 de grade Celsius.
- Lipește două fursecuri cu ajutorul cremei de unt.