Macrou cu cartof dulce și sos de ghimbir

  • Dificultate: Medie
  • 55 de minute
  • 4 porții

Nouă combinația asta ne-a lăsat gura apă. Păi cum se poate altfel atunci când pregătești și apoi servești cartofi dulci copți în cuptor cu macrou prăjit frumos la tigaie și aromatizat cu suc de lămâie. Unde mai pui că am asezonat totul cu un excelent sos cremos de ghimbir.

Ingrediente necesare pentru macrou cu cartof dulce și sos de ghimbir

1 lingură ulei
370 grame file de macrou
sare
piper
1 lingură suc de lămâie
2 cartofi dulci, curățați
1 lingură ulei de măsline
1 lingură unt
1 ceapă, mărunțită
1 lingură ghimbir, ras
1 linguriță coriandru măcinat
coajă de lămâie rasă
1 cană smântână pentru gătit
1 linguriță curry

Cum să gătești macrou cu cartof dulce și sos de ghimbir

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mare și adaugă fileurile. Asezonează cu sare și piper, apoi prăjește-le 4 minute pe ambele părți.
  2. Stropește-le cu sucul de lămâie și ia-le de pe foc.
  3. Taie cartofii dulci pe jumătate și așază-i într-un vas pentru copt termorezistent.
  4. Stropește-i cu uleiul de măsline, asezonează-i cu sare și piper, apoi lasă-i la cuptor 40 minute la 190⁰C.
  5. Topește untul într-o oală la foc mic și adaugă ceapa și ghimbirul.
  6. Amestecă apoi adaugă coriandrul și un pic de coajă de lămâie rasă. Amestecă.
  7. Procedează la fel cu smântâna și praful de curry.
  8. Gătește 7 minute.
  9. Zdrobește cartofii dulci copți și servește-i cu macrou și sos de ghimbir.
  10. Ca o sugestie, poți garnisi cu ardei iute verde și roșu mărunțit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *