Mâncare de ștevie
Ștevia este o planta extrem de hrănitoare, care se mănâncă din cele mai vechi timpuri, dar pe care lumea a cam uitat-o. Din fericire, la noi a rămas încă un aliment apreciat. Urmează pașii dacă vrei să-ți pregătești o mâncare bună de ștevie cât ai zice … “ștevie”. Pentru un efect maxim, servește-o cu mămăliguță caldă.
Ingrediente necesare pentru mâncare de ștevie
sare
300 grame ștevie
2 lingurițe ulei vegetal
1 ceapă verde, tocată mărunt
½ cană bulion
½ cană supă de legume
parmezan, ras
Cum să prepari mâncare de ștevie
- Umple o oală cu apă, săreaz-o și dă-o în clocot. Adaugă ștevia, acoperă și fierbe 12 minute.
- Transferă în blender și omogenizează.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic, adaugă ceapa verde și călește-o.
- Adaugă bulionul și amestecă. Adaugă treptat și supa de legume amestecând încontinuu.
- Completează cu ștevia pasată și amestecă încă 30 de secunde.
- Servește cu mămăliguță și parmezan ras.