Mâncare de ștevie

  • Dificultate: Medie
  • 25 de minute
  • O porție

Ștevia este o planta extrem de hrănitoare, care se mănâncă din cele mai vechi timpuri, dar pe care lumea a cam uitat-o. Din fericire, la noi a rămas încă un aliment apreciat. Urmează pașii dacă vrei să-ți pregătești o mâncare bună de ștevie cât ai zice … “ștevie”. Pentru un efect maxim, servește-o cu mămăliguță caldă.

Ingrediente necesare pentru mâncare de ștevie

sare

300 grame ștevie

2 lingurițe ulei vegetal

1 ceapă verde, tocată mărunt

½ cană bulion

½ cană supă de legume

parmezan, ras

Cum să prepari mâncare de ștevie

  1. Umple o oală cu apă, săreaz-o și dă-o în clocot. Adaugă ștevia, acoperă și fierbe 12 minute.
  2. Transferă în blender și omogenizează.
  3. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic, adaugă ceapa verde și călește-o.
  4. Adaugă bulionul și amestecă. Adaugă treptat și supa de legume amestecând încontinuu.
  5. Completează cu ștevia pasată și amestecă încă 30 de secunde.
  6. Servește cu mămăliguță și parmezan ras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *