Mini-burgeri

  • Dificultate: Medie
  • 20 de minute
  • 2 porții

Ți-e poftă de un burger dar îți e greu să te hotărăști? Ai putea să prepari în schimb doi burgeri, și să vezi după pe care să îl mănânci mai întâi. Am pregătit unul clasic, cu castraveți murați, roșii și ceapă, apoi unul puțin diferit cu zucchini tras la tigaie, parmezan și rucola. Ne-a fost greu să ne abținem și am adăugat la ambii câte o felie crocantă de bacon!

Ingrediente necesare pentru mini-burgeri

2 lingurițe ulei

2 chiftele pentru burgeri

1 lingură unt

1/4 zucchini, felii subțiri

sare

piper

3 ardei iuți

2 chifle, tăiate pe jumătate

2 lingurițe maioneză

rucola

2 felii bacon prăjit

parmezan

2 lingurițe ketchup

1 castravete murat, felii subțiri

ceapă roșie

roșii

 

Cum să gătești mini-burgeri

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă chiftelele pentru burger și gătește-le timp de 10 minute pe ambele părți.
  2. Topește untul într-o tigaie la foc mic și călește feliile de dovlecel.
  3. Asezonează cu sare și piper și adaugă ardeii iuți.
  4. Prăjește feliile de dovlecel timp de 5 minute.
  5. Pentru primul hamburger: Întinde 1 linguriță de maioneză pe partea de jos a chiflei. Adaugă rucola, 1 chiftea de burger, feliile de dovlecel, 1 felie de bacon și parmezan. Întinde 1 linguriță de ketchup pe partea de sus a chiflei.
  6. Pentru cel de-al doilea : Întinde ketchup și maioneză pe chiflă, apoi adaugă rucola, 1 chiftea de burger, castravete murat, ceapă, bacon și roșie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *