Mușchiuleț de porc cu salată de zucchini și morcovi

Am preparat acest mușchiuleț de porc cu o garnitură numai bună pentru el. Mai întâi l-am băgat pe el la cuptor, dar nu înainte de a-l prăji bine în tigaie, uns cu ulei de măsline și cu paprika. Garnitura este o salată simplă și minunată ușor acrișoară, ușor dulcică și ușor iute; asta se întâmplă când aduci împreună morcovii, mazărea și zucchini cu ridichi și suc de lămâie.
Ingrediente necesare pentru mușchiuleț de porc cu salată de zucchini și morcovi
½ kg mușchiuleț de porc
3 lingurițe ulei de măsline
sare de mare
1 lingură paprika
piper
5 morcovi, fâșii subțiri
2 zucchini, fâșii subțiri
5 ridichi, felii subțiri
1 cană mazăre verde
1 lingură suc de lămâie
sare de mare
piper
Cum să prepari mușchiuleț de porc cu salată de zucchini și morcovi
- Unge carnea cu 2 lingurițe de ulei de măsline, cu sare de mare, paprika și piper.
- Într-o tigaie cu mâner termorezistent, încinge uleiul de măsline rămas, apoi prăjește bine carnea pe ambele părți.
- Bag-o la cuptor 15-17 minute la 200⁰C.
- Într-un castron, amestecă împreună morcovii, zucchini, ridichile, mazărea, stropind totul cu sucul de lămâie și asezonând cu sare de mare și piper.
- Feliază carnea și servește-o lângă salată.