Negresă glazurată cu budincă de vanilie

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 10 minute
  • 8 porții

Negresa este una din prăjiturile clasice, pe care sigur ați încercat-o de nenumărate ori. Ne place să venim cu lucruri noi și să îmbunătățim rețeta de bază și asta am făcut și acum. I-am echilibrat aroma plină de ciocolată cu puțină budincă de vanilie. Cele două merg de minune împreună, dar asta vă lăsăm să descoperiți voi…

Ingrediente necesare pentru negresă glazurată cu budincă de vanilie

300 grame ciocolată
200 grame unt
100 grame zahăr brun
100 grame zahăr
200 grame făină
2 linguri pudră de cacao
sare
2 ouă
2 lingurițe esență de vanilie
budincă de vanilie
migdale
zmeură

Cum să prepari negresă glazurată cu budincă de vanilie

  1. Topește ciocolata împreună cu untul la bain-marie. După ce ai terminat, mut-o într-un bol mare.
  2. Adaugă zahărul brun și zahărul. Amestecă bine până omogenizezi și lasă preparatul deoparte.
  3. Amestecă făina cu pudra de cacao și un praf de sare într-un bol separat.
  4. Mută ciocolata topită în robotul de bucătărie și începe să amesteci. Adaugă treptat ouăle, esența de vanilie și amestecul de făină. Amestecă până când omogenizezi.
  5. Mută compoziția într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade Celsius.
  6. Porționează negresa și unge-o pe deasupra cu budinca de vanilie. Opțional, mai poți adăuga migdale măcinate și zmeură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *