Negrese

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 8 porții

Cine nu a auzit de celebra prăjitură “Negresă”? Mulți au savurat-o, dar câți au gătit-o? Uite aici cum să o faci la tine în bucătărie în doar o oră. Ai nevoie de o mână de ingrediente și e super-simplu. Hai să ne-apucăm de treabă că vin copiii. Și adulții!

Ingrediente necesare pentru negrese

3 ouă
sare
1 cană zahăr
200-250 g unt topit
1 cană lapte
1 linguriță praf de copt
100-200 g cacao
1 – 1.5 cană făină
zahăr pudră (opțional)

Cum să prepari negrese

  1. Începe să bați/mixezi ouăle cu puțină sare, adăugând treptat și zahărul, untul topit, laptele și praful de copt.
  2. Completează cu cacaoa, iar la sfârșit toarnă, treptat, făina. Omogenizează.
  3. Transferă compoziția într-un vas de copt tapetat cu hârtie pergament.
  4. Dă 35 minute la cuptorul preîncălzit la 170ºC.
  5. Lasă să se răcească și servește prăjitura presărată cu zahăr pudră.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *