Vinete umplute cu carne tocată, la cuptor

  • Dificultate: Mică
  • 2 ore
  • 4 porții

Vinetele gătite în cuptor capătă o savoare delicioasă! Dar, dacă vreți să le faceți și mai bune, încercați să le umpleți cu carne tocată de vită. Dar, asta nu e tot! Adăugăm în ecuație și un sos de roșii și puțin pătrunjel tocat. Ce obținem? Un preparat cu adevărat memorabil!

Ingrediente necesare pentru vinete umplute cu carne tocată, la cuptor

2 vinete

apă

sare

2 linguri suc de lămâie

1 lingură ulei

2 căței usturoi, zdrobiți

1 ceapă, tocată

2 ardei iuți, felii subțiri

500 grame carne tocată de vită

piper

250 grame roșii la conservă

500 ml sos de roșii

pătrunjel tocat

Vinete umplute cu carne tocată, la cuptor - mod de preparare

  1. Taie coaja vinetelor și așază-le într-un vas termorezistent. Acoperă-le apoi până la jumătate cu apă.
  2. Asezonează cu sare și toarnă sucul de lămâie. Acoperă-le cu folie și lasă-le deoparte timp de 30 de minute.
  3. Scoate vinetele pe un prosop de hârtie, apoi prăjește-le într-o tigaie încinsă cu puțin ulei, acoperite cu un capac. Timpul de gătire este de 20 de minute.
  4. Scoate vinetele din tigaie, iar în grăsimea rămasă adaugă usturoi, 1 ardei iute și ceapă.
  5. Adaugă carnea tocată și gătește-o la foc mic timp de 30 de minute.
  6. Adaugă roșiile la conservă, jumătate din sosul de roșii și pătrunjelul. Gătește timp de 2 minute.
  7.  Taie vinetele pe mijloc, făcând loc pentru umplutură.
  8. Adaugă carnea de vită înăuntrul vinetelor, apoi așază feliile de roșii și ardeiul iute rămas.
  9. Toarnă și sosul de roșii rămas, apoi dă totul la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *