Omletă cu plăcintar și halloumi
Când vine vorba de omleta de dimineață suntem toți bucătari. Sfatul nostru, dragi bucătari de dimineață, este să încercați ceva nou din când în când, că v-oți fi săturat și voi de aceleași ouă bătute repede și trântite în tigaie la repezeală cu un pic de sare sau brânză. Ia încercați mâine-poimâine cu halloumi la tigaie, cu dovleac copt și ardei. Coaceți dovleacul cu o zi înainte, da?
Ingrediente necesare pentru omletă cu plăcintar și halloumi
ulei
4-5 felii brânză halloumi
5-6 felii dovleac copt
1 ardei kapia, felii
2 căței de usturoi, mărunțiți
2-3 ouă, bătute
pătrunjel
Cum să prepari omletă cu plăcintar și halloumi
- Prăjește feliile de brânză la tigaie într-un pic de ulei. Lasă-le deoparte.
- Folosind aceeași tigaie, prăjește și dovleacul copt.
- Adaugă ardeiul și usturoiul, așază deasupra feliile de halloumi, iar peste toate toarnă ouăle bătute.
- Acoperă și lasă pe foc cam 2 minute.
- Dă la cuptor 10 minute la 170ºC.
- Servește presărat cu pătrunjel proaspăt.