Omletă cu somon marinat

Somonul marinat este o specialitate în Europa de Nord, servită de obicei ca aperitiv. Durează ceva timp să se prepare, dar fiți siguri că merită așteptarea. După 3 zile de așteptare, ne-a fost poftă de altceva, și l-am folosit într-o omletă pufoasă, cu lapte în compoziție. A fost un mic-dejun pe cinste!
Ingrediente necesare pentru omletă cu somon marinat
200 grame file de somon
1 linguriță zahăr
2 lingurițe sare
1 legătură mărar, tocat
1 foaie de dafin
2 linguri unt
8 ouă
2 linguri lapte
piper
chives
Cum să prepari omletă cu somon marinat
- Așază somonul într-un vas de cuptor și acoperă-l cu zahăr, sare și mărar.
- Adaugă o foaie de dafin și acoperă-l cu folie. Dă-l la frigider pentru următoarele 3 zile, pentru a se marina.
- Scoate somonul, dă-i crusta de mărar, zahăr și sare la o parte, și taie-l în felii subțiri.
- Topește untul într-o tigaie la foc mediu. Bate ouăle cu lapte și toarnă-le în tigaia încinsă.
- Întoarce omleta și adaugă feliile de somon.
- Poți servi preparatul cu chives!