Omletă cu somon marinat

  • Dificultate: Medie
  • 20 de minute
  • 4 porții

Somonul marinat este o specialitate în Europa de Nord, servită de obicei ca aperitiv. Durează ceva timp să se prepare, dar fiți siguri că merită așteptarea. După 3 zile de așteptare, ne-a fost poftă de altceva, și l-am folosit într-o omletă pufoasă, cu lapte în compoziție. A fost un mic-dejun pe cinste!

Ingrediente necesare pentru omletă cu somon marinat

200 grame file de somon

1 linguriță zahăr

2 lingurițe sare

1 legătură mărar, tocat

1 foaie de dafin

2 linguri unt

8 ouă

2 linguri lapte

piper

chives

 

Cum să gătești omletă cu somon marinat

  1. Așază somonul într-un vas de cuptor și acoperă-l cu zahăr, sare și mărar.
  2. Adaugă o foaie de dafin și acoperă-l cu folie. Dă-l la frigider pentru următoarele 3 zile, pentru a se marina.
  3. Scoate somonul, dă-i crusta de mărar, zahăr și sare la o parte, și taie-l în felii subțiri.
  4. Topește untul într-o tigaie la foc mediu. Bate ouăle cu lapte și toarnă-le în tigaia încinsă.
  5. Întoarce omleta și adaugă feliile de somon.
  6. Poți servi preparatul cu chives!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *