Omletă cu somon marinat

  • Dificultate: Medie
  • 20 de minute
  • 4 porții

Somonul marinat este o specialitate în Europa de Nord, servită de obicei ca aperitiv. Durează ceva timp să se prepare, dar fiți siguri că merită așteptarea. După 3 zile de așteptare, ne-a fost poftă de altceva, și l-am folosit într-o omletă pufoasă, cu lapte în compoziție. A fost un mic-dejun pe cinste!

Ingrediente necesare pentru omletă cu somon marinat

200 grame file de somon

1 linguriță zahăr

2 lingurițe sare

1 legătură mărar, tocat

1 foaie de dafin

2 linguri unt

8 ouă

2 linguri lapte

piper

chives

 

Cum să gătești omletă cu somon marinat

  1. Așază somonul într-un vas de cuptor și acoperă-l cu zahăr, sare și mărar.
  2. Adaugă o foaie de dafin și acoperă-l cu folie. Dă-l la frigider pentru următoarele 3 zile, pentru a se marina.
  3. Scoate somonul, dă-i crusta de mărar, zahăr și sare la o parte, și taie-l în felii subțiri.
  4. Topește untul într-o tigaie la foc mediu. Bate ouăle cu lapte și toarnă-le în tigaia încinsă.
  5. Întoarce omleta și adaugă feliile de somon.
  6. Poți servi preparatul cu chives!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.