Ouă de ciocolată umplute cu cremă
Și ce-ar fi dacă ți-ai face singur/singură ouăle de ciocolată atât de îndrăgite de cei mici (și nu numai)? Este destul de ușor. Ai nevoie de atâtea baloane câte ouă vrei să pregătești, de un carton pentru ouă și de câteva ingrediente “secrete”. Urmează pașii și vei vedea că, spre deosebire de ouăle de ciocolată din comerț, ale tale vor avea și gălbenuș și albuș.
Ingrediente necesare pentru ouă de ciocolată umplute cu cremă
350 grame ciocolată neagră, topită
350 grame mascarpone
¼ cană zahăr pudră
¼ cană frișcă lichidă
1 linguriță extract de vanilie
sare
¼ cană gem de caise
Vei mai avea nevoie și de:
12 baloane
1 carton pentru ouă
Cum să prepari ouă de ciocolată umplute cu cremă
- Umflă baloanele astfel încât să aiba aproximativ mărimea unui ou.
- Acoperă-le cu ciocolată topită, lăsând neacoperită numai zona cozii fiecărui balon.
- Lasă-le la scurs, atârnându-le de frigărui de lemn deasupra unui vas și lăsându-le la congelator 10-15 minute.
- Adaugă într-un castron brânza mascarpone, zahărul pudră, frișca lichidă și extractul de vanilie.
- Asezonează cu un pic de sare, apoi mixează până obții o cremă omogenă.
- Așază baloanele cu ciocolată pe cartonul de ouă și taie-le codițele cu o foarfecă, apoi extrage cu grijă balonul. Rămâne astfel forma unui ou de ciocolată.
- Transferă crema de mascarpone într-un poș și umple ouăle de ciocolată.
- Adaugă la fiecare și câte un pic de gem de caise. Acum, ouăle au și gălbenuș și albuș.