Păstrăv în crustă de nuci pecan
Cum preferi păstrăvul, de obicei? Îți propunem să-l gătești într-un mod cu totul și cu totul special. Va trebui să prăjești fileurile în crustă de nuci pecan și albuș, iar apoi să-l lași la cuptor nu mai mult de 5 minute. Dar asta nu-i tot. Îl vei servi cu un amestec incredibil de unt aromatizat cu meșteșug. Stai să vezi când va începe să se topească în farfurie. Pune și o felie-două de lime sau de lămâie. Așa, de „pamplezir”.
Ingrediente necesare pentru păstrăv în crustă de nuci pecan
3 linguri unt (la temperatura camerei)
1 ceapă roșie, mărunțită
1 linguriță salvie, tocată mărunt
1 linguriță coajă rasă de portocală
1 linguriță oțet din vin alb
sare
100 grame nuci pecan
7-800 grame păstrăv file (4 fileuri cu piele)
sare
piper
1 albuș, bătut
Cum să prepari păstrăv în crustă de nuci pecan
- Amestecă într-un castron mai mic 2 linguri de unt cu ceapa, salvia, coaja de portocală și oțetul. Asezonează cu sare și omogenizează.
- Transferă compoziția pe o bucată de hârtie pergament și fă un rulou.
- Lasă-l la frigider 1 oră.
- Zdrobește nucile în blender.
- Presară fileurile cu sare și piper, dă-le prin albuș, apoi tăvălește-le prin nucile pecan.
- Lasă fileurile pe o farfurie în frigider cam 30 minute.
- Topește untul rămas (1 lingură) într-o tigaie cu mâner termorezistent, așază fileurile cu pielița în jos și gătește cam 2 minute la foc mediu spre mare.
- Bagă-le în cuptor 5 minute la 170˚C.
- Taie ruloul de unt aromatizat în felii și servește-l împreună cu păstrăvul file cald.