Pere coapte cu scorțișoară și miere
Putem face un desert bun cam din orice, dar cele din fructe ne ies… delicioase! Am gătit perele în cuptor și le-am aromat cu zahăr brun și rozmarin. Pe lângă, am adăugat un sos de smântână și miere. Dulce și cremos în același timp, a acompaniat perfect perele noastre. Nu vă speriați că nu veți avea timp să le gătiți, fiindcă vor fi gata numaidecât.
Ingrediente necesare pentru pere coapte cu scorțișoară și miere
2 pere, tăiate pe jumătate
4 lingurițe unt
zahăr brun
2 frunze rozmarin
4 linguri smântână
4 lingurițe miere
scorțișoară
Cum să prepari pere coapte cu scorțișoară și miere
- Dă la o parte miezul perelor și așază-le într-un vas de cuptor. Adaugă câte o linguriță de unt în interiorul fiecăreia.
- Presară puțin zahăr brun și adaugă frunzele de rozmarin.
- Dă perele la cuptor pentru 15 minute, la 175 de grade Celsius.
- Servește fiecare felie de pară alături de o lingură de smântână și o linguriță de miere.
- La final, poți presăra puțină scorțișoară pe deasupra pentru un plus de gust.