Pere coapte cu scorțișoară și miere

  • Dificultate: Mică
  • 25 de minute
  • 4 porții

Putem face un desert bun cam din orice, dar cele din fructe ne ies… delicioase! Am gătit perele în cuptor și le-am aromat cu zahăr brun și rozmarin. Pe lângă, am adăugat un sos de smântână și miere. Dulce și cremos în același timp, a acompaniat perfect perele noastre. Nu vă speriați că nu veți avea timp să le gătiți, fiindcă vor fi gata numaidecât.

Ingrediente necesare pentru pere coapte cu scorțișoară și miere

2 pere, tăiate pe jumătate

4 lingurițe unt

zahăr brun

2 frunze rozmarin

4 linguri smântână

4 lingurițe miere

scorțișoară

Cum să prepari pere coapte cu scorțișoară și miere

  1. Dă la o parte miezul perelor și așază-le într-un vas de cuptor. Adaugă câte o linguriță de unt în interiorul fiecăreia.
  2. Presară puțin zahăr brun și adaugă frunzele de rozmarin.
  3. Dă perele la cuptor pentru 15 minute, la 175 de grade Celsius.
  4. Servește fiecare felie de pară alături de o lingură de smântână și o linguriță de miere.
  5. La final, poți presăra puțină scorțișoară pe deasupra pentru un plus de gust.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *