Piept de pui în sos alb

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 3 porții

Un pas important în gătirea cărnii și mai ales a pieptului de pui, cu un gust aproape neutru, este aromatizarea. Dă atenție acestui aspect, iar puiul se va transforma într-o mâncare specială. În rețeta de față facem asta nu doar tăvălind carnea prin condimente înainte de prăjire, dar o și gătim la foc mic într-un sos alb.

Ingrediente necesare pentru piept de pui în sos alb

3 bucăți piept de pui
1 linguriță ceapă pudră
1 linguriță usturoi pudră
1 linguriță rozmarin
1 linguriță cimbru
sare
piper
ulei de măsline extra virgin
2-3 căței de usturoi, zdrobiți
cimbru proaspăt
rozmarin proaspăt
1 cană lapte degresat
sare
piper
1 lingură amidon
apă
1-2 linguri coriandru, tocat

Cum să prepari piept de pui în sos alb

  1. Presară piepții de pui cu ceapă și usturoi pudră, rozmarin, cimbru, sare și piper. Amestecă bine.
  2. Prăjește-i 1-2 minute pe fiecare parte la foc vioi.
  3. Călește usturoiul în 1-2 lingurițe de ulei de măsline.
  4. Adaugă crenguțele de rozmarin și cimbru, toarnă laptele degresat și asezonează cu sare și piper.
  5. Într-un castronaș, amestecă rapid amidonul cu un pic de apă și adaugă-l în tigaie.
  6. Amestecă, adaugă carnea de pui, acoperă și gătește la foc mic 25 minute.
  7. Asezonează cu coriandru și ia de pe foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *