Piept de pui în sos alb

Un pas important în gătirea cărnii și mai ales a pieptului de pui, cu un gust aproape neutru, este aromatizarea. Dă atenție acestui aspect, iar puiul se va transforma într-o mâncare specială. În rețeta de față facem asta nu doar tăvălind carnea prin condimente înainte de prăjire, dar o și gătim la foc mic într-un sos alb.
Ingrediente necesare pentru piept de pui în sos alb
3 bucăți piept de pui
1 linguriță ceapă pudră
1 linguriță usturoi pudră
1 linguriță rozmarin
1 linguriță cimbru
sare
piper
ulei de măsline extra virgin
2-3 căței de usturoi, zdrobiți
cimbru proaspăt
rozmarin proaspăt
1 cană lapte degresat
sare
piper
1 lingură amidon
apă
1-2 linguri coriandru, tocat
Cum să prepari piept de pui în sos alb
- Presară piepții de pui cu ceapă și usturoi pudră, rozmarin, cimbru, sare și piper. Amestecă bine.
- Prăjește-i 1-2 minute pe fiecare parte la foc vioi.
- Călește usturoiul în 1-2 lingurițe de ulei de măsline.
- Adaugă crenguțele de rozmarin și cimbru, toarnă laptele degresat și asezonează cu sare și piper.
- Într-un castronaș, amestecă rapid amidonul cu un pic de apă și adaugă-l în tigaie.
- Amestecă, adaugă carnea de pui, acoperă și gătește la foc mic 25 minute.
- Asezonează cu coriandru și ia de pe foc.