Piept de pui umplut cu ciuperci

  • Dificultate: Medie
  • 55 de minute
  • 3 porții

Hai neamule la proteine! Atât din carne, cât și vegetale. Cu alte cuvinte, piept de pui umplut cu o savuroasă compoziție de ciuperci cu ceapă. Am ales ciupercile shimeji, dar tu poți opta pentru orice tip de ciuperci de fapt. Pentru aromatizare am folosit vin sherry (cine a zis că doar o lingură, neapărat?), nemuritorul usturoi, cimbru și eternul pătrunjel. Cum spuneam, poftiți la proteine.

Ingrediente necesare pentru piept de pui umplut cu ciuperci

1-2 linguri unt
1 ceapă, mărunțită
250 grame ciuperci shimeji, mărunțite
2-3 căței de usturoi, zdrobiți
1 lingură vin sherry
cimbru, tocat
3 linguri pătrunjel, tocat
sare
piper
3-4 jumătăți de piept de pui

Cum să gătești piept de pui umplut cu ciuperci

  1. Topește untul într-o tigaie, apoi călește ceapa și ciupercile
  2. Adaugă usturoiul și vinul sherry, asezonează cu cimbru, pătrunjel, sare și piper, apoi mai gătește 5 minute.
  3. Taie piepții de pui pe din două, pe orizontală, dar nu până la capăt, astfel încât să obții un fel de “buzunar”.
  4. Umple-i cu compoziția de ciuperci și prăjește-i 4-5 minute la foc mare.
  5. Bagă-i, apoi la cuptor 30 minute la 190ºC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *