Ingrediente necesare pentru piept de pui umplut cu ciuperci
1-2 linguri unt
1 ceapă, mărunțită
250 grame ciuperci shimeji, mărunțite
2-3 căței de usturoi, zdrobiți
1 lingură vin sherry
cimbru, tocat
3 linguri pătrunjel, tocat
sare
piper
3-4 jumătăți de piept de pui
Cum să gătești piept de pui umplut cu ciuperci
- Topește untul într-o tigaie, apoi călește ceapa și ciupercile
- Adaugă usturoiul și vinul sherry, asezonează cu cimbru, pătrunjel, sare și piper, apoi mai gătește 5 minute.
- Taie piepții de pui pe din două, pe orizontală, dar nu până la capăt, astfel încât să obții un fel de “buzunar”.
- Umple-i cu compoziția de ciuperci și prăjește-i 4-5 minute la foc mare.
- Bagă-i, apoi la cuptor 30 minute la 190ºC.