Pizza cu smântână, ceapă și urzici
Nouă ne place pizza de casă așa de mult, încât facem regulat. Cea de față poate fi considerată mai speciala. Prin ingredientele ei e mai românească și mai de primăvară. O puteți face și mai de post, dacă înlocuiți smântâna clasică cu cea din lapte de soia.
Ingrediente necesare pentru pizza cu smântână, ceapă și urzici
300 grame urzici
500 grame făină
1 linguriță drojdie uscată
sare
1 cartof fiert, pasat
½ cană apă
150 grame smântână
1 ardei iute, tăiat în felii subțiri
1 ceapă roșie, tocată
Cum să prepari pizza cu smântână, ceapă și urzici
- Umple o oală medie pe jumătate cu apă, adu-o la punctul de fierbere și pune urzicile. Fierbe-le 7 minute la foc potrivit.
- Adaugă făina, drojdia și un pic de sare în mixerul pentru aluat. Omogenizează.
- Adaugă și cartoful pasat și continuă să omogenizezi. În acest răstimp, toarnă treptat și apa.
- Când aluatul s-a format, acoperă bolul cu un prosop de bucătărie și lasă la dospit 1 oră.
- Întinde aluatul cu făcălețul, apoi transferă-l într-o tavă de copt.
- Întinde smântâna peste aluatul din tavă, adaugă urzicile fierte, ardeiul iute și ceapa roșie.
- Bagă la cuptor 30 minute la 220⁰C.